Martorelles programa diferents activitats pel 8 de març: Dia internacional de les Dones

Dilluns, 29 de febrer de 2016 a les 00:00
Espectacles, exposicions i tertúlies a l’entorn de la igualtat entre homes i dones.

L’Ajuntament de Martorelles, té aprovat un Pla d’Igualtat que defineix les línies estratègiques i els objectius a desenvolupar pels propers anys 2014-2018. L’aprovació d’aquest Pla d’Igualtat ha representat un punt d’inflexió a la lluita contra la discriminació de la dona  a Martorelles. 

En aquest marc, la programació pel proper “8 de Març: Dia Internacional de les dones”, s’elabora a través del treball transversal amb el Pla d’Igualtat com a instrument agluitinador de tot el material. A les activitats programades participen les regidories de Serveis Socials, Dones i Gent Gran conjuntament amb la Biblioteca Municipal.

La primera activitat és l’espectacle “Portofolio” a càrrec de Lucila Laske que acollirà el Celler de Carrencà el proper 4 de març a les 20h. Un espectacle representat a diferents països on la protagonista és una dona ampliament formada en diferents disciplines: cant, ball i art dramàtic. A través de les seves cançons (bàsicament tangos) de caire sentimental però també plenes d’anhels de llibertat crea un ambient intim i colpidor. Portfolio, és un espectable adient per la cel.lebració d’una diada com la del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 

La següent activitat és un sopar-espectacle al restaurant El Pla el proper 4 de març a les 21:30h. L’espectacle, que porta per títol “Vindicacions”, pretén implicar a les dones que hagin compartit el sopar, fent-les participar de les inquietuts que anirà plantejant el grup de teatre.

L’argument de l’ obra està extreta  de dones que han construït poesia, assaig, contes, articles, etc. Els artistes aniran introduint els conceptes de poder establert i violència masclista per obtenir una reflexió conjunta sobre els lligams entre els rols i les estructures de poder. Tot això barrejant l’humor, el drama i l’anàlisi crítica. Aquesta activitat té un preu de 15 euros. 

I per últim, l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació presenta com a activitat central d’aquest 2016 l’exposició “Imatges per pensar” amb la intenció de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i  tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació.

Martorelles és un dels 21 municipis que comptaran amb la mostra que porta per títol ‘Imatges per pensar’. Les imatges han estat produïdes especialment per l’artista visual Tània Burgos Fernàndez,  tot  seguint una proposta   gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d’una manera assequible i  oberta a mirades i interpretacions diverses.

L’exposició romandrà al Celler de Carrencà del 29 de febrer al 9 de març i el proper 8 de març se celebrarà una Tertúlia-cafè sobre la mostra a les 16:30h al Celler de Carrencà.

I pel que fa a la Biblioteca Montserrat Roig, el proper 7 de març a les 18:30 hores, acollirà una xerrada sobre Montserrat Roig i els camps nazis a càrrec de la doctora en Història i membre de la junta de l'Amical Mauthausen. Es parlarà de la seva gran aportació en assenyalar les atrocitats nazis i la complicitat del Règim franquista. 

El mateix equipament acollirà el proper 11 de març a les 18 hores la presentació de la novel·la "Amor deixa'm dormir" amb l'autora Carme Ballús i l'escriptora Marina Martori que presentarà un recull de contes. 

Finalment, de l’1 al 10 de març a l’entrada de la biblioteca hi haurà una exposició de llibres de dones i per a dones en clau reivindicativa.

 


PROGRAMA D'ACTIVITATS '8 DE MARÇ: DIA INTERNACIONAL DE LES DONES' A MARTORELLES

 

4 de març a les 20 h. al Celler de Carrencà

Espectacle “Portfolio” a càrrec de Lucila Laske

 

I a les 21:30 h. al restaurant El Racó del Pla

Sopar-Espectacle “Vindicacions”

Trobada lúdic-reivindicativa de les dones. Preu: 15 euros

 

7 de març a les 18:30h a la Biblioteca Montserrat Roig

Xerada sobre Montserrat Roig i els camps nazis

Amb Rosa Toran de l'Amical Mauthausen.

 

8 de març a les 12 h. al Celler de Carrencà

Inauguració de l’exposició: “Imatges per pensar”

Visites: de dilluns a divendres de 10 h. a 14 h.  

del 29 de febrer  al 9 de març

 

I a les 16:30h al Celler de Carrencà

Cafè-tertúlia sobre l'exposició 'Imatges per pensar'

 

I a les 17:30h a la parada davant del CAP de Montmeló

Sortida al teatre

Per veure l’obra El Test. Cal inscripció prèvia. Preu 15 euros.

 

11 de març a les 18h a la Biblioteca Montserrat Roig

Presentació “Amor, deixa’m dormir” 

Amb l’autora Carme Ballús.

 
 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:30

Imatges

Cartell activitats a l'entorn del 8 de març de 2016