El pla INUNCAT en fase d'alerta per les pluges intenses previstes per divendres

Dijous, 27 d'agost de 2020 a les 00:00

Es poden superar els 40 mm en 30 minuts d'intensitat de pluja a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central, a Tarragona i al Sud de Barcelona.

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya ha ocmunicat avui que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d'ALERTA.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de migdia de demà divendres es poden superar els 40 mm en 30 minuts d'intensitat de pluja a les comarques interiors de Girona, a la Catalunya Central, a Tarragona i al Sud de Barcelona. A la resta del territori es poden superar els 20 mm en 30 miinuts d'intensitat de pluja. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i de ratxes fortes de vent. És possible que puntualment es produeixi algun fenomen de temps violent. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens.


Més informació:

Darrera actualització: 08.09.2020 | 13:32