La frontera de la vergonya

Diumenge, 15 de setembre de 2019 a les 00:00

ERC - Setembre 2019

Ja fa massa anys que veiem incrèdulament com la Unió Europea i els seus estats membres decideixen impunement dificultar i, fins i tot, vetar el salvament de vides al Mediterrani per part d’ONGs que, malauradament, han esdevingut l’única esperança per a milers de persones que fugen desesperades de casa seva. De l’any 2000 ençà, s’han comptabilitzat més de 37.000 persones mortes al Mediterrani. A aquesta horrible xifra caldria afegir-hi totes les morts que no s’han arribat a detectar i que han quedat oblidades per sempre. 

És evident que els estats europeus no estan complint les seves obligacions a nivell de prestació d’auxili, que queden recollides a la Convenció de les Nacions Unides sobre el Dret del Mar, ni tampoc estan establint vies d’entrada alternatives per totes aquestes persones. 

Per si no fos prou, estan creant campanyes de desprestigi i criminalització de les ONGs que participen en salvament marítim. En canvi, tant el Govern de la Generalitat com el Parlament de Catalunya han donat suport a la gran tasca que duen a terme aquestes ONGs. També des d’Esquerra Republicana de Martorelles volem expressar el nostre suport a aquestes organitzacions. És per això que vam proposar al Ple l’aprovació d’acords que reiteren el compromís de Martorelles com a municipi d’acollida, tot exigint al govern de l’Estat el compliment de dinou sentències referents a compromisos de reubicació i a transferència de competències d’acollida a la Generalitat.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 15:25