El Pla INUNCAT en fase de prealerta per les pluges previstes entre aquesta tarda i la mitjanit de demà

Dimecres, 3 de juny de 2020 a les 00:00

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra i l'episodi afectarà gairebé tot Catalunya llevat d'algunes comarques del litoral i del pre-litoral.

Segons informa el SMC (Servei Meteorològic de Catalunya) s'esperen precipitacions en forma de pluja avui i fins mitjanit de demà, que poden superar el llindar de 20 mm en 30 minuts. El territori afectat serà gairebé tot Catalunya llevat d'algunes comarques del litoral i del pre-litoral. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter local.

Aquesta tarda pot afectar a qualsevol de les comarques del Pirineu , Prepirineu i sector Oest de la Depressió Central i al vespre i matinada poden afectar a qualsevol punt excepte al terç Nord i litoral central. Però la probabilitat més elevada s'espera que sigui la Depressió Central i algun punt del prepirineu central. A partir de la matinada i fins demà al migdia l'afectació es redueix al terç Nord.

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Actuacions a fer, els consells i les recomanacions municipals vinculades a l'INUNCAT

Més informació:


- Predicció i SMP
- Predicció municipal
- Incidències viàries
- Mobilitat

Darrera actualització: 03.06.2020 | 11:23

Imatges

Inuncat 4 de juny de 2020