L'Ajuntament de Martorelles fa una crida per a la neteja de la llera del riu Besòs i el seu passeig fluvial

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00
  • Dissabte 19 de setembre coincidint amb el World Cleanup Day, en el tram de Sant Fost, Martorelles i Montornès 

El 3 de maig de 2008, cinquanta mil estonians es van organitzar per netejar en 5 hores tot el país. Veïns i veïnes de pobles i ciutats d’Estònia organitzats en petits equips de treball van recollir 10.000 tones de deixalles de boscos, camins, rius, platges...  (mira el vídeo)

Aquella iniciativa que tenia la proclama “Let’s Do it” (Fem-ho!!)  amb els anys s’ha anat fent més gran i actualment ja hi participen 180 països i més de 21 milions de voluntaris essent l’acció cívica més gran del planeta. 

Així, cada tercer dissabte de setembre ha esdevingut el Dia Internacional de la Neteja #worldcleanupday i milions de persones d’arreu s’organitzen  per a netejar i recuperar espais naturals. 

El proper dissabte 19 de setembre un d’aquest grups s’ha organitzat per a fer la neteja de la llera del riu Besos i el seu Passeig fluvial en el tram de Sant Fost, Martorelles i Montornès. 

L’Ajuntament de Martorelles se suma a la iniciativa i convida a tots els veïns i veïnes que vulguin sumar-s’hi: "És una activitat pensada per a tothom, per els que vulgueu venir sols, per els que vulgueu venir amb la parella i per els que us atreviu a venir amb tota la família" apunta el regidor de Medi ambient, Joan Marc Flores.

Inscripcions

Donada l’excepcionalitat sanitària del moment i les mesures que fixa el Procicat per a poder organitzar els grups (màxim de.10 persones) agrairem que les persones interessades enviïn (fins aquest divendres 18) un correu electrònic a mar.mediambient@martorelles.cat o truqueu a l’OAC (935705732) indicant nom, edat i un telèfon de contacte.

El punt de concentració serà l’esplanada que hi ha al darrere del Supermercat Lidl a partir de les nou del matí (09h) 

  • En funció del numero de voluntaris l’hora de concentració serà esglaonada i degudament comunicada
  • L’Ajuntament facilitarà a aquells voluntaris que s’hagin inscrit guants i bosses per la brossa. 
     
Darrera actualització: 16.09.2020 | 16:39

Imatges

Lloc de trobada World Cleanup day Neteja de la llera al 2018