Les formes i els colors de l'obra de Meluca Redón, aquest Nadal al Celler de Carrencà

Dimarts, 28 de novembre de 2017 a les 00:00
L'exposició de pintura i il·lustració s'inaugura el proper 3 de desembre i romandrà fins el 24 de gener.

El Celler de Carrencà de Martorelles acollirà a partir del proper 3 de desembre l’esposició de pintura de l’artista plàstica de castelló, Meluca Redón. La inauguració se celebrarà el mateix 3 de desembre a les 17:30 hores i la mostra romandrà a l’equipament fins el 24 de gener. En aquesta s’hi podrà veure una representació dels seus quadres (acrílics, aquarel•les i collages) i objectes (llibretes, bosses i tasses) decorats amb les seves il•lustracions.

Des dels seus inicis, a l’obra de Redón ha jugat un important paper el dibuix, però les seves obres han anat evolucionant des del figuratiu cap a una abstracció pictòrica en la qual la matèria cobra un important significat. Tot això sense renunciar a la línia expressiva del dibuix, que és un dels seus principals trets d'identitat.

L'artista, que domina amb inalterable destresa tant les formes com els colors, se sent atreta cap al món interior de cada persona, s'eleva a una altura de pensament i bellesa a l'abast de molt pocs joves artistes, sempre amb el seu característic aroma poètic, carregat de significat i materialitzat amb un exquisit i subtil sentit compositiu.

L’horari per a visitar l’exposició serà els matins de dilluns a dissabtes de 10h a 12h i les tardes dels dimarts i dijous de 16h a 18h. Els dies 7, 21, 27, 29 de desembre i 6 de gener, l’exposició no es podrà visitar. 

 

Una artista plàstica multidisciplinar

Meluca Redón és natural de Xèrica (Castelló). Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, desenvolupa el seu treball tant dins del camp de la pintura com de la il•lustració. Com qualsevol creatiu, ha passat per diferents etapes al llarg de la seva trajectòria, tot i que en totes elles hi ha el denominador comú de la línia com a mitjà expressiu, com apassionada del dibuix que és des que té consciència que existeix. Com afirma ella, la seva timidesa fa que prefereixi expressar-se per mitjà del dibuix i l'escriptura.

Encara que va estar durant força temps dedicada al gravat, després va passar a centrar-se més en la pintura i des de fa relativament poc temps, s'ha anat introduint cada vegada més en el món de la il•lustració en diferents vessants (des vinyetes per a diaris, il•lustracions per a llibres, disseny d'etiquetes per a vi, cartells, etc.) Actualment, compta a més amb el seu propi negoci en línia on ven productes amb les seves il•lustracions; tot això sense deixar de banda la cara matèrica que li aporta la pintura.

Encara que és versàtil pel que fa a camps assolits, té un estil propi i el seu treball es caracteritza per la seva aportació poètica. Ha realitzat gran quantitat d'exposicions individuals i col•lectives, la majoria a Espanya, encara que també ha pogut mostrar la seva obra fora de l'àmbit nacional, com en la Piràmide del Museu del Louvre a París o a la Salle de la Coupule de Dijon, també a França.

 

Web de l'artista

 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:44

Imatges

L'artista Meluca Redón al seu estudi. Atardece. Serie Iris de Meluca Redón Mural per escola bressol de Meluca Redón