Martorelles signa l'adhesió al manifest Entorns sense fum

Dimecres, 1 de juny de 2016 a les 00:00
Els centres educatius i les entitats del municipi s’adhereixen al projecte d’Entorns sense fum amb la signatura d’un manifest.

Aquest dimarts 31 de maig el Celler de Carrencà va acollir l’acte de signatura del manifest d’adhesió al projecte Entorn sense fum per part de l’Ajuntament de Martorelles, els centres educatius i més d’una vintena d’entitats del municipi. 

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Martorelles, Marc Candela, i el regidor de Salut, Joan García, i va comptar amb la participació dels representants del Servei de Salut Pública de la Generalitat, Jordi Camp i Isabel Bellsolell, la directora de l’EAP Martorelles – Sant Fost - Parets, Yolanda García, l’equip sanitari de l’ABS i dels centres educatius, AMPES, equipaments esportius, culturals i entitats del municipi.

Abans de l’acte formal de signatura, el doctor expert en tabaquisme, Dr. Buj, va oferir una xerrada sobre quins són els estereotips de persona fumadora i les conseqüències que té el tabac tant per a les persones fumadores com per a les no fumadores. 

El projecte compta amb la implicació transversal de les regidories d’Educació, Salut Pública i d’Esports del municipi i aglutina els agents comunitaris del món educatiu per disminuir la prevalença del tabac en infants i joves.

Aquest projecte d’Entorns sense fum vol ajudar a prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant que en el seu entorn habitual observin conductes de persones adultes fumadores, sensibilitzant als adults referents modalitzadors dels infants i joves i informant als menors del risc del tabac. 

Dins d’aquesta intervenció es retolarà els espais d’entada als equipaments municipals educatius, esportius i culturals, indicant que són espais lliures de fum, per tal de donar continuïtat a la seva acció educativa i formativa. Concretament es retolarà l’Escola Les Pruneres, l’Escola Simeó Rabasa, l’Escola Bressol Els Cirerers, el Camp de futbol, el Pavelló d’Esports, les Escoles Montserrat, la Biblioteca, les piscines municipals, el Centre de suport a la llar, el Celler de Carrencà i l’Ajuntament.

L'Ajuntament ha impulsat un manifest perquè tots els centres, entitats i equipaments adherits siguin entorns lliures de fum. El text recull que l'exposició al fum del tabac implica uns importants riscos per a la salut de les persones no fumadores i alerta que la població infantil n’és especialment vulnerable. En aquest sentit, assegura que pares, mestres i monitors són models a imitar pels infants. 

 

Centres educatius i entitats adherides al manifest: 

 

- Escola Les Pruneres i AMPA

- Escola Simeó Rabasa i AMPA

- Escola Bressol Els Cirerers

- AMPA Escola Les Pruneres

- AMPA Escola Simeó Rabasa

- Club de futbol Sala Martorelles

- Club futbol Martorelles

- Unió esportiva bàsquet

- AAVV. San Joaquin – Zona Centro  

- Associació de voluntaris l’Abraçada

- Casal d’avis Can Suñe

- Casal d’avis La Masia

- Associació d’amics de la pedagogia terapèutica social

- Samama Batukada

- Sàlvia, Salut i Vida alternativa

- Agrupació Ball de Gitanes Martorelles

- Escola Orfeònica de Martorelles

- Grup de diables llamps i trons

- Unión cultural andalusa

- El Racó del Músic

- Gegants de Martorelles

- Confraria la Santa Espina, Armats i vestes de Martorelles

- Joventut Sardanista de Martorelles

- Unió de botiguers i serveis de Martorelles

 

 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:30

Imatges