Vine al pati

IV Festival d'arts escèniques de Martorelles - VAP 2023

La quarta edició del Festival d'arts escèniques Vine Al Pati (VAP) se celebra el cap de setmana del 15 i 16 d'abril de 2023 a l'entorn de la Masia de Carrencà. 

Els espectacles de les companyies convidades s'intercalaran amb les actuacions de les entitats locals Ball de Gitanes, Teatre s.XX, Escola orfeònica i Gegants i els tallers de la UCAM i la Joventut Sardanista. 

A continuació pots veure tots els espectacles, companyies i horaris d'aquesta quarta edició:

 

"POI" de la cia. D'es Tro amb Guillem Vizcaíno

Dissabte 15 d'abril a les 17h a la Baixada del mercat

«És la història d’un home rural atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta al joc, un dels estats més importants de la vida». Fusionar les arts del circ amb el popular joc de la baldufa i les arrels de la cultura mediterrània és el principal objectiu d’aquest espectacle de caràcter contemporani.


 

"White Bottom" amb Ramiro Vergaz

Dissabte 15 d'abril a les 19:30h a la Baixada del mercat

Sabates de xarol, un escenari sobre rodes, un trampolí rescatat de l'oblit. Aquest showman autèntic i atemporal, per fi es troba amb l'arribada de la nova dècada daurada que tant ha esperat: Els anys 20 són aquí! Un segle més tard…!

 

 

"Cacos" de la cia. Campi Qui Pugui

Diumenge 16 d'abril a les 16:30h al pati de la Masia de Carrencà

Els cacos més desconeguts de la presó s’han escapat decidits a fer un gran cop, que volen compartir amb tota la gent de la ciutat. S’han endut una misteriosa caixa forta i l’obriran com sigui. Aquests lladres ho intenten robar tot, però només aconsegueixen arrencar els riures dels vianants. Els Cacos arriben per fer-nos riure de les nostres pors i fer-nos conscients del valor que donem a les coses materials.

 

"Potser no hi ha final" de la cia. Circ Pistolet

Diumenge 16 d'abril a les 17:30h a la Baixada del mercat

Un espectacle d’acrobàcies d’alt voltatge, amb música en directe, amb molta picardia. Un portor que mana i ho vol controlar tot i que ningú li fa cas... Un àgil-verticalista desmanegat, juganer i amb molt de ritme... Un acròbata novell i despistat i amb poca auto-estima... I un músic amb deliris de grandesa i records d’un passat millor...

 

"La distància" de la cia. COMA14

Dissabte 15 d'abril de 17 a 20h i diumenge 16 d'abril de 11 a 14h al Celler

LA DISTÀNCIA és un projecte multidisciplinari que barreja teatre relacional, arts vives, instal·lació artística i tecnologia. Una peça composta per testimoniatges reals, poesia visual, textos dramàtics, animació audiovisual i poesia, que fa una reflexió sobre el que hem viscut, però sense oblidar com era el nostre punt de partida abans de la pandèmia i cap a on hauríem de caminar com a societat. Una producció de COMA14 i La Société de la Mouffette.

 

"Giravolta Titelles" de la cia. Galiot teatre

Diumenge 16 d'abril a les 11h a la Baixada del mercat  

Un antic carrusel d’època que no porta cavallets, porta teatrets autòmats. Entra, seu, obre i participa dels diferents contes. Escenes que podreu reconèixer de seguida dels contes clàssics. Prepareu-vos per descobrir el que mou cada mecanisme i per a respondre algunes preguntes. En cada escena podeu manipular diferents mecanismes construïts amb material reciclat com culleres de cuina, molinets de carn, aixetes antigues, eines de fusteria…

 

"BABY Campament d'Animàlia" de la cia. Sàndal

Diumenge 16 d'abril de les 11 a les 14h a la Baixada del mercat

I si juguem a ser biòlegs? Un espai de joc en familia per a reconnectar amb la natura.

Un Campament amb espai de joc lliure, joc heurístic i sensorial, una biblioteca i animals. Dos biòlegs peculiars us descobriran els animals de la fauna catalana, titelles de fusta articulats que podreu observar de ben aprop.

 

"L'estrany viatge del senyor Tonet" de la cia. Tombs creatius

Diumenge 16 d'abril de les 11 a les 14h a la Baixada del mercat

La vida del Senyor Tonet és fascinant. Les seves aventures són un tresor per descobrir. Des que vam conèixer la seva història, no hem pogut deixar de pensar en ell i en els seus viatges. Volem compartir les seves troballes úniques, totes les criatures màgiques que va conèixer en les seves expedicions. Estan dins de cadascun dels 10 jocs construïts amb material de desús. Entre fustes, palets i mobles antics s’amaguen els seus secrets. Cada joc en una caixa. En cada caixa, una història. I en cada història, una criatura nova. Deixeu-vos emportar per la curiositat per descobrir un món de so, llum i moviment que es fa real a través de la robòtica.

Hem reconstruït les històries del Senyor Tonet. Hem donat vida als seus viatges perquè de Senyor Tonet només n’hi ha un. Cap com ell!

 

"Colors de monstre" de la cia. Tombs creatius

Diumenge 16 d'abril de les 11 a les 14h a la Baixada del mercat

La imaginació donant tombs dona pas a nous jocs i nous llenguatges. I quan obre la porta a universos onírics i el talent artístic de l’il·lustrador Carles Porta, neix una col·lecció que va més enllà dels jocs de fusta: els objectes són escultures que expressen, l’art combinat amb l’artesania obre la porta a tot un món imaginari que alhora de jugar, fa somiar.

La col·lecció il·lustrada d’aquesta manera crea a les places una ambientació visual excitant i expressiva. Tots els jocs així exposats són, a la vegada, un conjunt artístic.

Actuacions de les entitats

Al Pati de la Masia de Carrencà

Dissabte 15 d'abril

18:00h - Dansa tradicional amb Ball de Gitanes i Berriztasuna Dantza de Portugalete

19:00h - Teatre de carrer amb Teatre Segle XX 
 

Diumenge 16 d'abril

11:00h - Cercavila de Gegants de Martorelles

11:30h - Actuació de cant coral de l’Escola Orfeònica de Martorelles

12:00h - Taller de "Cajón" amb Unión Cultrual Andaluza de Martorelles

12:30h - Taller de Sardanes amb Joventut Sardanista de Martorelles

13:00h - Taller de Bachata i Salsa amb Balla amb nosaltres

14:00h - Fideuà popular (Tiquets a 5€ a www.martorelles.cat/entrades i de dilluns a divendres de 9 a 14h al Celler. Inclou allioli i beguda)

Darrera actualització: 05.06.2023 | 11:14
Darrera actualització: 05.06.2023 | 11:14