Martorelles reprèn per cinquè any el grup de suport emocional per a persones cuidadores

Divendres, 13 de gener de 2023 a les 00:00
  • Un total de 10 sessions s’impartiran a El Safareig entre el 30 de gener i el 3 d'abril de 12 a 13:30h. 

L'àrea de Benestar i Família de l'Ajuntament de Martorelles torna a posar a disposició de les persones cuidadores no professionals un grup de suport emocional i ajuda mútua com a recurs psicològic amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Fundació Valiente.  

El GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial amb l’objectiu de reduir l’impacte negatiu que a vegades poden sentir els cuidadors i cuidadores no professionals al tenir cura de les persones en situació de dependència, discapacitat i salut mental. Es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre les persones cuidadores que comparteixen les mateixes o similars experiències.

Un total de 10 sessions s’impartiran a l'Espai Cívic El Safareig entre el 30 de gener i el 3 d'abril en horari de 12 a 13:30 hores a la sala petita d'El Safareig. 

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) és un espai de relació, de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències i ajuda mútua entre persones cuidadores no professionals. No és un curs de formació. Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura, conèixer altres persones cuidadores, evitar la soledat i disminuir l’estrès. 

Les persones que hi participin s’han de comprometre a:  

  • Voler compartir la seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació.
  • Assistir a totes les sessions. Es disposa de l’ajut d’un psicòleg i té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja. 

Més informació a la regidoria de Benestar i família (av. d’en Piera, 70) de dilluns a divendres de 09h a 14h o al telèfon 935701252.

Darrera actualització: 17.01.2023 | 07:06