El Pla Ventcat activat en fase d'alerta per forts vents a partir d'aquest dijous a la nit

Dijous, 24 de setembre de 2020 a les 13:00
  • Un episodi de forts vents fins dissabte a la nit, que afectarà la major part del territori. Les ratxes màximes de vent poden superar els 72 km/h. A primera hora del matí afectarà principalment a les comarques del litoral i prelitoral central.

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d'ALERTA.

La propera nit s'inicia un episodi de forts vents fins dissabte a la nit, que afectarà la major part del territori i només quedarà fora de l’avís la demarcació de Girona. Les ratxes màximes de vent poden superar els 72 km/h. A primera hora del matí afectarà principalment a les comarques del litoral i prelitoral central.

La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens. La superació del llindar d’avís serà, sobretot, a cotes altes. A banda, a cotes altes del Pirineu es produirà el fenomen del torb.
Es recomana extremar les precaucions en els desplaçaments durant el cap de setmana i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

Molta precaució amb les excursions a alta muntanya:Aquest episodi, a banda dels forts vents, també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.

Actuacions a fer, els consells i les recomanacions

Predicció i SMP
Predicció municipal
Incidències viàries
Mobilitat
Consells d'autoprotecció per a la població

Darrera actualització: 24.09.2020 | 13:58