Avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l'aire per PM10

Dimarts, 25 d'octubre de 2022 a les 00:00
  • La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats a tot el territori i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui.

Segons informa la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic correspon mantenir l'avís preventiu per nivells moderats de contaminació de l'aire pel contaminant PM10 a la Zona de tota Catalunya, atès que:

  • La mitjana diària dels nivells de PM10 d'ahir no va ser superior al valor de 50 μg/m³, tot i que van ser moderats a dos punts de mesurament de la Zona de Protecció Especial.
  • La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats a tot el territori i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui, donat que es preveu que la intrusió de pols africana persistirà i les condicions de dispersió no milloraran significativament. 

En durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'emetrà un nou comunicat quan es produeixin novetats del seu estat. L'avís es manté vigent fins al comunicat de finalització. 

Al següent enllaç: airenet, podeu consultar les mesures de sensibilització ciutadana, les que es poden dur a terme des dels municipis, les preventives en obres i per a la indústria, així com els informes relatius al seguiment de l'episodi.

Al Canal Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire. Hi podeu trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

Darrera actualització: 25.10.2022 | 11:50