Comunicat de situació de prealerta del Neucat

Dilluns, 23 de gener de 2023 a les 00:00
  • Per demà dimarts, 24 de gener, el llindar representatiu que es pot superar a nivell de Catalunya és superior a 2cm a les zones indicades. La cota de neu es pot situar entre els 200 i els 400 metres.

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

Per demà dimarts, 24 de gener, el llindar representatiu que es pot superar a nivell de Catalunya és superior a 2cm a les zones indicades. La cota de neu es pot situar entre els 200 i els 400 metres. Tot i això, de matinada podria baixar fins a nivell de mar a l'extrem nord-est, i a partir de la tarda aniria pujant fins als 800 metres, tret de Ponent i terç sud. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà local.

Actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades

Consells per a transportistes

Tenint en compte la situació meteorològica, es demana al sector del transport que consulteu l’evolució de les previsions meteorològiques per planificar l’itinerari, i que estigueu contínuament informats de les restriccions a camions que es puguin produir, a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat).

Per a conductors de vehicles pesants 

Darrera actualització: 23.01.2023 | 12:03