Festa Major i Diada de Catalunya

Divendres, 16 de setembre de 2022
  • Martorelles En Comú Podem - Setembre 2022

Per fi hem recuperat la normalitat en la nostra Festa Major, amb la participació de les nostres entitats, i sobretot de les Colles, una iniciativa que va inciar el jovent i que ha aconseguit incorporar també moltes famílies del municipi amb canalla. Aquesta Festa Major hem celebrat el centenari de Rabasa Derbi, que durant molts anys va estar motor del nostre teixit industrial i va a acollir a gran part de la població de Martorelles a les seva plantilla. Però s’han trobat a faltar algunes entitats amb els seus actes corresponents, com són els diables de Llamps i trons i el seu correfoc. Cal continuar dotant de pressupost a les entitats perquè aquestes puguin fer front a les seves activitats culturals. Perquè sense aquesta cultura popular tant característica del municipi, la festa major perd color i caliu. 

Hem celebrat també la diada de Catalunya, hem de cuidar la nostra terra i per a que aquesta continui sent digna d’acollida de tothom i dels que ja hi som, hem de tornar-la al seu lloc. Catalunya. Però res d’això és posible sense uns pressupostos que apostin per una transició energètica real, tenim la capacitat i tenim el potencial d’assolir la sobirania energètica a partir d’una planificació ecològica i per això cal acabar amb els interessos de les grans elèctriques. Les noves amenaces ambientals i de recursos ens persegueixen i hem d’estar preparades pel que vindrà, ja no hi haurà temps de lamentacions. 

Potenciar Catalunya no és únicament tot això, per potenciar Catalunya també és necessari continuar defensant allò que més ens enriqueix culturalment, la nostra llengua. El català ha de seguir present en els nostres centres educatius, no deixem de potenciar la nostra llengua. El català és llengua d’acollida per gent de tots els orígens i és un patrimoni cultural a compartir. 

Visca Martorelles, Visca el català i Visca Catalunya! Moltes gràcies. 
 

Darrera actualització: 10.10.2022 | 12:31