Fase d'alerta del PROCICAT per onada de calor

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 00:00
  • A partir de demà dimecres i al llarg de tot el dijous s'intensifica la calor al prelitoral de Barcelona i Girona.

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'ALERTA per Onada de calor. El pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) està en fase 2.

Es demana als ajuntaments que es prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies consecutius o més.

El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi:
Taula del percentil 98 de la temperatura màxima per municipis

El servei Meteorològic de Catalunya informa la possibilitat de superar el llindar de temperatura màxima extrema a partir d'avui a totes les comarques de la demarcació de Lleida i al Pallars Jussà, Alt Urgell i Solsonès.

A partir de demà dimecres i al llarg de tot el dijous s'intensifica la calor, especialment a les comarques del pla de Lleida i s'amplien les zones avisades al Pallars Sobirà, al Nord, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat i Conca de Barberà al Sud i tota la franja central de Catalunya, que inclou Catalunya central i el prelitoral de Barcelona i Girona.

Consells del Departament de Salut
 

Darrera actualització: 15.06.2022 | 10:14