Artur Mas atorga a Ricard Mira la distinció de Mestre Artesà Escultor

Dimecres, 9 de juliol de 2014 a les 00:00
Per la seva gran capacitat creativa i divulgativa, amb una excel·lent ús del ple i del buit en el treball de metalls.
Aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, va lliurar el guardó de Mestre Artesà Escultor a l’artista local Ricard Mira que va assistir a l'acte acompanyat per l'alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, i el regidor de Cultura Marc Candela.  Juntament amb el diploma Mira va rebre una insígnia i el carnet de Mestre Artesà Escultor, que és de caràcter vitalici.  
 
Tal i com es va explicar abans de l'entrega del guardó, Ricard Mira ha estat valorat "per la seva gran capacitat creativa i divulgativa, amb una excel·lent utilització del ple i del buit en el treball de metalls". Aquest reconeixement és fruit de la petició que va fer la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Martorelles a la Generalitat de Catalunya perquè li concedissin. 
 
Es tracta de la màxima distinció que fa la Generalitat de Catalunya als artesans que han destacat de manera excepcional en l'exercici de la seva professió, amb una trajectòria professional acreditada. Cada any n'atorguen uns quinze a diferents branques de l'artesania.
 
L'artista continua exposant
 
El passat 6 de juliol s'han s'han clausurat dues exposicions en les que participava Mira. Una a Le Fousseret (França) amb 17 artistes catalans més de la mà del professor d'escultura de la Universitat de Barcelona Jorge Egea (el total d'artistes era de 120), i l'altra a Canet de Mar titulada "1714: Som i serem".
 
Ara, l'artista de Martorelles es troba preparant, conjuntament amb la seva dona Pepi Montesinos, una exposició al Celler de Carrencà de Martorelles per la Festa Major. I al mes d'octubre exposarà al Museu Abelló de Mollet del Vallès.
 
 
Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:12

Imatges