Premiats a la 2a. edició de la Nit de la Cultura

Dilluns, 2 de desembre de 2013 a les 00:00
Premiats a la 2a. edició de la Nit de la Cultura


La nit de la Cultura premia a Ricard Mira, David Muñoz i a l’entitat Ball de Gitanes.

El passat 23 de novembre el Celler de Carrencà tornava a convocar les entitats, els artistes i les persones conjuntament amb els representants i treballadors municipals que conformen el món de la cultura martorellesenca. La nit de la Cultura és el moment escollit per fer el reconeixement anual a les entitats, artistes i personalitats més destacades del nostre municipi. Aquest any 2013 els nominats i premiats segons categoria han estat:

Premi a la trajectòria cultural: Categoria de la que han resultat finalistes Maite Milà – Activista Cultural i l’entitat Societat Coral Escola Orfeònica de Martorelles. Finalment ha aconseguit la majoria dels vots l’artista Ricard Mira Delineant de professió, una greu malaltia mental el va apartar de la vida laboral activa als 29 anys d’edat, aquest fet el va ajudar a prendre la determinació de dedicar la seva coneguda habilitat manual en l’elaboració de peces escultòriques. Els bons resultats obtinguts i l’acceptació de la seva obra artística per part del públic el va dur a muntar un estudi – taller al que ha pogut anar avançant, madurant i millorant la seva obra. Artista prolífic si bé als seus inicis combinava la fusta, el fang i el ferro com a materials amb el temps s’ha convertit en un especialista en ferro. Els seus volums en ferro han estat exposats arreu del territori català i de l’estat espanyol, a França, Alemanya i EEUU. És membre del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Premi al foment i innovació cultural: Pel que fa a aquest premi estaven nominats l’equipament municipal Biblioteca Montserrat Roig, l’activista cultural Joan Sanjuan Esquirol i les mestres de la colla de joves del Ball de Gitanes Montse Vallcorba i Laia Montsant. El premi ha estat pel Guitarrista Flamenc i Activista Cultural. L’artista a més de practicar i acompanyar a diversos “cantaors”, en David Muñoz organitza setmanalment un taller de guitarra flamenca a la Unión Cultural Andaluza. Tanmateix col·labora amb joves músics amateurs i fomenta la coneixença d’aquest instrument.

Premi a la promoció infantil i juvenil de la cultura: A la darrera categoria han resultat nominats les entitats Racó del Músic i Agrupament Escolta Galzeran.

Ha resultat premiada la Colla de Mitjans de l’Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles. Aquest grup de balladors i balladores, malgrat la seva joventut, tenen entre 9 i 13 anys demostren una gran maduresa i bon treball, gràcies a la seva formació i il·lusió. També promouen l’activitat “arribada del Patge Reial al Nadal” destinada als infants del poble.

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:09

Imatges

DAvid Muñoz Nit de la cultura 2 Ball de Gitanes Nit de la Cultura 2