Risc de tempestes i calamarsa aquest dilluns i dimarts a la tarda

Dilluns, 8 de setembre de 2014 a les 00:00
El CECAT ha enviat un comunicat d'actualització de la situació de prealerta de l'INUNCAT segons la previsió de l'inici de setmana.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i a les afectacions que es preveu se'n puguin derivar, es manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta. 

Segons informació facilitada pel SMC, es manté previsió de pluges per avui dilluns 8 de setembre a partir del migdia i fins la nit que poden superar els 20mm en 30, afectant a tot el territori, tret d'algunes comarques del litoral, i a la nit i matinada les precipitacions es concentraran a les comarques del sud. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i calamarsa i/o pedra, l'afectació del fenomen serà de caràcter local. Per demà, dimarts 9 de setembre, també s'espera un episodi de pluges similar al d'avui. 

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d'una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s'actualitzi la informació amb una nova comunicació. 

Cal recordar que la situació de Prealerta no comporta l'activació de l'INUNCAT. 

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) és el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de protecció civil de Catalunya. Vetlla per la bona gestió de les emergències a través de la coordinació dels diferents cossos operatius, organismes i institucions involucrades en la resolució de situacions en què calgui l’activació d’un pla d’emergències. 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:13