Martorelles participa en la Setmana europea de prevenció de residus

Divendres, 15 de novembre de 2019 a les 00:00

L’Ajuntament repartirà a les escoles i als i les usuàries de la Deixalleria canyetes metàl·liques reutilitzables sota el lema “Canya al plàstic, Martorelles!”

Martorelles se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 16 al 24 de novembre amb diferents accions que volen implicar la ciutadania en una iniciativa que neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que té per objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. 

Una de les accions, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la reducció de l’ús del plàstic en la vida diària, l’Ajuntament repartirà canyetes metàl·liques reutulitzables amb la finalitat d’eradicar les de plàstic, sota el lema “Canya al plàstic, Martorelles!”. 

Aquestes canyetes es repartiran a les escoles del municipi i als usuaris de la Deixalleria municipal, aquests últims hauran de presentar-se a l’OAC de l’Ajuntament amb el carnet de la deixalleria per tal de justificar el seu ús.

 

Els plàstics d’un sol ús estaran prohibits a la Unió Europea a partir de 2021

Enguany la setmana posa el focus en l’Educació i comunicació en la prevenció de residus, per fomentar un canvi de comportament a l’hora de produir i comprar productes i gestionar aquests residus, i l’eslògan Europeu serà: “Change your ways, reduce your waste / Canvia els teus hàbits, redueix els residus”. 

L’objectiu és prevenir i reduir l’impacte de certs productes de plàstic sobre la salut humana i en el medi ambient, especialment, l’aquàtic. 

Els plàstics d’un sol ús, com plats, coberts, palletes i bastonets per a les orelles estaran prohibits a la UE a partir de 2.021. Els productes que hauria de desaparèixer en 2021 són: coberts de plàstic d’un sol ús (Culleres, forquilles, ganivets i escuradents), plats de plàstic d’un sol ús, palletes, bastonets de cotó per a les orelles fabricats en plàstic, palets de plàstic per sostenir globus, i plàstics oxodegradables i contenidors alimentaris i tasses de poliestirè.

 

Més informació

Darrera actualització: 02.01.2020 | 13:14