Avís de declaració d'episodi ambiental per alta contaminació de l'aire per PM10

Dimarts, 23 de febrer de 2021 a les 00:00
  • Nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM )10 a causa de la presència d'una intrusió de pols africana des del dia 18 de febrer.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic atenent els nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM )10 enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), a causa de la presència d'una intrusió de pols africana des del dia 18 de febrer, i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d'avui, ha declarat episodi ambiental per alta contaminació de l'aire pel contaminant PM10, per a tot el territori.

En aquest sentit, es durà a terme un seguiment de l'evolució dels nivells i s'informarà del seu estat, a diari, fins a la seva finalització. També podeu seguir l'estat de l'avís al web airenet.gencat.cat.

Al Canal Salut de l'Agència de Salut Pública de Catalunya hi trobareu les principals mesures i recomanacions a adoptar per tal de reduir l'exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l'aire. Hi podeu trobar, a banda de recomanacions de caire general, les mesures de precaució addicionals a adoptar davant de situacions amb nivells elevats de contaminació dirigides als col·lectius més vulnerables i també a la població en general.

Darrera actualització: 23.02.2021 | 13:25