Martorelles, Mollet i Sant Fost demanen a ADIF fer accessible el pas soterrat i l’aparcament de l’estació de Mollet – Sant Fost

Dilluns, 20 de setembre de 2021 a les 09:00
  • El Ple de Martorelles va aprovar una moció de reclamar-ho el passat mes de juny, i ara s’hi ha sumat els altres dos municipis.

Els alcaldes de Mollet del Vallès, Josep Monràs, i Martorelles, Marc Candela, i l’alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles Montserrat Sanmartí han enviat una carta conjunta a la presidenta d’ADIF María Luisa Domínguez per tal que l'empresa faci accessible el pas ciutadà actual i  l’aparcament de l'estació Mollet - Sant Fost.

A la carta, els tres alcaldes mostren la seva satisfacció per la inversió de més de 6 milions que farà RENFE per millorar, modernitzar i fer accessible l’estació de Mollet-Sant Fost, una reivindicació històrica dels tres municipis i que garantirà una millor mobilitat als més de 3.800 usuaris i usuàries del Baix Vallès que diàriament fan ús de l’estació.

A la carta també mostren el seu grat perquè el pas subterrani actual es mantingui com a pas ciutadà, garantint el flux de la població dels tres municipis de manera independent a l’ús de l’estació. Ara bé, demanen que ADIF analitzi la possibilitat de fer també accessible el citat pas, donat que seria de vital importància per al territori.

També es fa una segona petició donat que l’estació de Mollet-Sant Fost està prevista com un intercanvi modal en el Pla Director Urbanístic d’Aparcament d’estacions de tren que està tramitant la Generalitat de Catalunya, els tres alcaldes creuen que seria també del tot necessari que ADIF també comenci a planificar les obre de millora de la funcionalitat i accessibilitat de l’aparcament de l’estació i, si és el cas, de l’ampliació d’aquest.

El Ple de Martorelles va aprovar una moció de reclamar-ho el passat mes de juny, i ara s’hi han sumat els altres dos municipis: "És inconcebible que al segle XXI es remodeli una estació que ha de ser intermodal i no es solucioni la seva accessibilitat i la barrera arquitectònica que suposa” clama l'alcalde de Martorelles Marc Candela. 

Darrera actualització: 23.09.2021 | 12:01