Acord amb el Departament d’Interior per al dispositiu d’ordre públic de cap d’any

Divendres, 31 de desembre de 2021 a les 00:00
  • Les policies locals d’aquests municipis comptaran amb el suport dels Mossos d’Esquadra per intentar evitar aglomeracions.

El Departament d’Interior de la Generalitat ha atès la sol·licitud d’una dotzena d’ajuntaments del Maresme i del Vallès Oriental on no hi ha toc de queda i ha previst un dispositiu especial de seguretat a la zona per a la nit de cap d’any. D’aquesta manera, les policies locals d’aquests municipis comptaran amb el suport dels Mossos d’Esquadra per intentar evitar aglomeracions, especialment en el medi natural i el Parc de la Serralada Litoral.

Efecte crida

El passat 24 de desembre, es alcaldes i les alcaldesses d’Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Òrrius, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt van demanar per carta al Govern que hi apliqués el toc de queda, tot i ser municipis de menys de 10.000 habitants, per prevenir el risc de patir un increment de les botellades durant les festes de Nadal. Supletòriament i en cas d’impossibilitat, els representants municipals sol·licitaven que el Departament d’Interior dissenyés un dispositiu policial extraordinari dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat ciutadana i el compliment de les restriccions sanitàries per evitar el contagi comunitari.

Les dotze localitats configuren una illa sense toc que està envoltada de poblacions molt més grans que on sí que s’hi aplica, la qual cosa fa témer un possible efecte crida. En concret, els municipis afectats van comunicar al Govern que no tenen prou efectius policials per fer front a situacions d’excepcionalitat i van advertir-los dels riscos per a la salut i l’ordre públic que se’n podien derivar.

Després de valorar la petició de les alcaldies, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès a atendre aquestes necessitats amb un dispositiu policial de suport al territori.

Darrera actualització: 05.01.2022 | 09:18