Comencen les obres de construcció de la passera del carrer del Comerç a la plaça El·líptica

Dimecres, 14 de juny de 2023 a les 00:00
  • El termini d'execució està previst en dos mesos. 

Aquest dilluns 12 de juny van començar les obres de construcció de la passera que ha d'unir el carrer del Comerç i la plaça El·líptica. La intervenció se situa concretament en el tram entre el final de la rampa d’accés al carrer Comerç des del pipicà que es troba a la continuació del carrer de la Timba. 

Durant aquesta setmana està previst que implanti la maquinària i faci les primeres intervencions d'aquesta actuació que fa més de mig any que s'hauria d'haver iniciat. 

La finalitat de l’actuació és millorar la connectivitat, la mobilitat, l’accessibilitat i la qualitat urbana entre el carrer Comerç i el Parc de Can Sunyer i l’Escola Les Pruneres amb la construcció d’una nova passarel·la per a vianants i ciclistes sobre el torrent de Can Sunyer. Actualment, l’accés es realitza per mitjà del pont del carrer Granada, o bé més al nord, pel carrer de la Timba.

La rampa existent del carrer Comerç no té continuïtat un cop arriba a la llera dreta del torrent de Can Sunyer. Hi ha una petita passarel·la per creuar el torrent de Can Sunyer a l’alçada de la plaça El·líptica del Parc de Can Sunyer, però no compleix amb la normativa d’accessibilitat ja que compta amb graons i té una amplada insuficient. Aquesta passera es retirarà en el moment que la nova construcció estigui finalitzada.

La passarel·la es va projectar amb una amplada lliure de 3,50 metres i una longitud aproximada de 13 metres. Comptarà amb una barana d’1,30 metres d’alçada, adequada per al pas de bicicletes, i alhora incorpora un passamà a cada costat per a vianants a una alçada d’1,10 metres. Al llarg d’aquests passamans, s’hi ha integrat mitjançant tires de LED que il·luminaran tota la zona de pas de la passarel·la.

Les obres, adjudicades el passat mes de setembre, havien de començar al novembre però un permís pendent de l’Agència Catalana de l’Aigua ho va impedir. L’Ajuntament va rebre aquest permís el passat mes de gener i des d’aleshores l’empresa licitada podia haver començat les obres. 

El termini d'execució d'aquestes obres està previst en dos mesos. 

Darrera actualització: 15.06.2023 | 10:04

Imatges