El ple aprova una moció per aclarir els fets de l'espionatge contra el moviment independentitsta català

Dimecres, 1 de juny de 2022 a les 00:00
  • També es va aprovar una moció de suport als jutges de pau. 

El ple de l'Ajuntament de Martorelles, en sessió oridnària, va aprovar el passat 30 de maig una moció per aclarir els fets de l'espionatge contra el moviment independentista català. 

En el seu text, la proposta reclama al Govern de l'Estat que assumeixi responsabilitats sobre els fets i insta al Congrés dels Diputats  la creació d’una comissió d’investigació amb la màxima celeritat i transparència per analitzar la informació dels fets. Així mateix, la moció també insta al Governd e l'Estat espanyol a modificar la Llei franquista 9/1968, de 5 d’abril, sobre Secrets Oficials per tal que aquesta sigui democràtica i reguli el control extern i independent de les actuacions del Centre Nacional d’Intel·ligència.

La moció, presentada pels grups municipals d'Esquerra Republicana - AM i Martorelles en Comú Podem, es va aprovar amb nou vots a favor (ERC, UxM i Martorelles En Comú Podem) i dues abtencions (PSC-MAPM). 

Moció de suport als jutges de pau

El ple del passat 30 de maig també va aprovar una moció de suport als jutges de pau que va llegir el jutge de pau de Martorelles, Andreu Monzó. 

El Projecte de la Llei Orgànica d'Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Justícia que està en tràmit a les Corts Generals, contempla suprimir la figura dels jutges de pau. Davant d'aquest fet, el món municipal manifesta el seu posicionament en contra de l'adopció d'aquesta mesura i la necessitat de mantenir els jutges de pau, si més no, a Catalunya.

Per aquest motiu, la moció insta al govern de l'Estat i els grups parlamentaris de les Corts Espanyoles a la modificació del Projecte de la Llei Orgànica d'Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Justícia en el sentit de no suprimir els jutges de pau i mantenir, a Catalunya, les seves funcions.

El punt va ser aprovat amb set vots a favor (ERC i UxM) i tres abstencions (Psc-MAPM i Martorelles En Comú Podem).

Darrera actualització: 03.06.2022 | 10:27