El president Pere Aragonès inaugura l'exposició "100 anys de motos Derbi” a Martorelles

Dimecres, 21 de setembre de 2022 a les 00:00
  • La mostra es pot veure fins el diumenge 25 de setembre al Celler de Carrencà.

Aquest 2022 l’Ajuntament i l’Associació 100 aniversari Rabasa Derbi celebren el Centenari Rabasa Derbi amb la col·laboració d’altres entitats i ajuntaments.

Un dels darrers actes del programa del centenari és l’exposició de motocicletes "100 anys de motos Derbi" que acollirà el Celler de Carrencà del 16 al 25 de setembre. 

La inauguració va ser el passat 16 de setembre a la tarda i va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. L'acte també va ser presidit per l'alcalde Marc Candela i el president de 100 anys de Rabasa Derbi, Diego Fernández. 

El president Aragonès va posar en valor aquesta exposició per tot el que representa: “És una excel·lent oportunitat de rememorar records, de posar en valor la tasca de la gent que va contribuir a aixecar la industria del nostre país, de recordar l’impacte que ha tingut en la transformació de molts pobles i ciutats, i també pel llegat que queda. Queda un pòsit de tradició industrial que avui ens situa en primera línia per portar a terme el procés de reindustrialització” va apuntar Aragonès que lligava aquest llegat amb l’actual indústria de la mobilitat elèctrica: “Si avui a Catalunya som potència en l’àmbit de la mobilitat elèctrica és per aquest pòsit de coneixement, de generacions a generacions, i la xarxa d’empreses que en el seu moment va fer que fóssim líders de la industria de la motocicleta a Europa” va cloure.

En total, s’hi poden veure 23 models de motocicletes Derbi gentilesa de la família Rabasa, el Museu Derbi de Santa Cristina d’Aro i altres propietaris particulars. 

L’horari de visita de l'exposició és de dilluns a dissabte de 16 a 20 hores. 

Darrera actualització: 22.09.2022 | 11:42