El Safareig acull una sessió de treball comarcal en matèria d'atenció, suport i protecció a la infància i adolescència

Dimecres, 14 de desembre de 2022 a les 12:00
  • Amb professionals i agents de referència de l'àmbit, la directora de la DGAIA i la jurista experta en la matèria Almudena González.

Aquest dimecres 14 de desembre al matí ha tingut lloc a El Safareig la sessió de treball conjunt amb professionals i agents de referència en matèria d'atenció, suport  i protecció a la infància i adolescència del Vallès Oriental.

L’acte ha comptat amb l’alcalde Marc Candela, que ha donat la benvinguda a la sessió, la directora de la Direcció general d’Atenció a la Infància i adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, i la ponent la jurista Almudena González, Assessora Jurídica d’Infància i Àrea de Serveis Jurídics, Consell Comarcal del Vallès Oriental i Professora del Departament de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona.

La sessió ha estat una trobada per a compartir les diferents realitats que agents i tècnic de l'àmbit viuen en el dia a dia i per parlar dels drets dels infants i de la implementació de la Llei Orgànica 8/2021, de protecció integral a la infància i l'adolescència davant la violència: "El més important d'aquesta llei és que posa de manifest que la violència contra la infància no està permesa. Defineix els tipus de violència com per exemple insultar, la injúria, el tracte humiliant, la negació de drets... I que els professionals de l'àmbit han d'estar formats en infància per atendre'ls bé, crear els jutjats de violència contra la infància... Posa un marc ideal per a complir amb la convenció dels Drets dels infants", explica Cabanes. 

Les principals preocupacions dels professionals d'aquest àmbit, diu Cabanes, és la visió encara "molt adultocèntrica" i que les administracions van fent formacions però no és suficient: "La llei també ens posa un marc idoni per a obligar-nos a tots a fer formació. No només a les administracions. Cal posar-ho al currículum escolar d'escoles i instituts. Totes les carreres universitàries que tenen vinculació han de saber que els infants tenen drets i com tractar-los. I al final, evidentment, els professionals dels serveis especialitzats han de tenir una assignatura obligada a la carrera en aquest sentit perquè ara n'hi ha que no en tenen" ha clos. 

 

 

Darrera actualització: 14.12.2022 | 14:07

Imatges