La Confraria dels Armats torna amb els actes de Setmana Santa

Divendres, 24 de març de 2023 a les 00:00
  • L'entitat celebra enguany els 40 anys i fa una crida per a la captació de nous membres. 

La Confraria La Santa Espina Armats i Vestes de Martorelles recupera aquest 2023, any en que celebra els 40 anys de la seva fundació, els actes de la Setmana Santa. 

L’acte central és la Processó del silenci que tindrà lloc el proper 6 d’abril, Dijous Sant, i sortirà (19:30 hores) de la Parròquia de Sant Joaquim per recórrer la plaça de l’església, c. de Catalunya, c. de la Costa, av. d’en Piera fins a la Masia de Carrencà (espai mercat ). L’activitat comptarà amb la col·laboració de la UCAM i la Joventut sardanista. Abans, el 31 de març, el Celler acollirà el Pregó de Setmana Santa i l’Abanderat d’honor de la Confraria (20 hores).

 

Història

Les primeres dades de l’inici de les Processons que es coneixen, es localitzen l’any 1652. Sortien de l’Església de Santa Maria de Martorelles amb el nom de les Lletanies. L’any 1983 va ser creada la Confraria d’Armats de la qual en  principi formaven part deu armats que van col•laborar en la representació del Pessebre Vivent de Martorelles. 

Des d’aleshores, l’entitat ha participat a diferents trobades d’Armats i ha organitzat els actes de Setmana Santa. Actualment es troba en fase de captació de nous membres que vulguin participar de l’entitat. Més informació al 616 180 075.

Darrera actualització: 29.03.2023 | 10:00