L'Ajuntament convoca la ciutadania per triar la bandera municipal oficial

Dijous, 14 de gener de 2016 a les 00:00
El consistori ha demanat l’assessorament de l’expert en heràldica i vexil·lologia de la Direcció General de l’Administració Local per confeccionar les tres propostes definitives.

L’Ajuntament de Martorelles va acordar el passat 21 de setembre, en sessió ordinària del Ple Municipal, iniciar l’expedient d’oficialització de la seva bandera i demanar l’assistència tècnica de la Direcció General Administració Local (DGAL). Us adjuntem les tres propostes que compten amb el vistiplau de l’expert en Heràldica i Vexil·lologia de la DGAL, Armand de Fluvià.

Un dels criteris per confeccionar la bandera és que no pot anar l’escut municipal en aquesta però sí que els seus colors han de ser els esmalts que es representen a l’escut.

Per exemple, de Fluvià alertava que si es vol simbolitzar la murtra com un pal aquest hauria de representar-se en posició vertical que es com figura a l’escut. La bandera tampoc pot incorporar el color groc, ja que aquest esmalt no està present al blasonament de l’escut oficial. Els colors que pot contenir la bandera són el blanc, el verd i el blau. L’estudi també especifica que s’ha de tenir en compte que els colors preferents són el blanc i el verd.

Així doncs, les tres propostes finalistes que compleixen amb els requisits esmentats per l’assessor en heràldica i vexil·lologia són les que podeu veure a la fotografia adjunta a la notícia. La ciutadania podrà votar la bandera que més li agradi per Martorelles a través del retallable del butlletí municipal del mes de gener entregant-lo a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania més propera. 

 

Vota la bandera que més t'agradi per Martorelles

 

 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:28