L’Ajuntament de Martorelles adjudica la revisió del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

Dijous, 2 de desembre de 2021 a les 00:00
  • A l’arquitecte Ferran Navarro per un import de 176.962,50€.

L’Ajuntament de Martorelles va adjudicar la setmana passada la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Martorelles a l’arquitecte Ferran Navarro per un import de 176.962,50€.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal serveix perquè tant l’Ajuntament com la població (propietaris, veïns, empresaris, etc.) sàpiguen què es pot fer a cada parcel·la del municipi, quines són les transformacions, millores i, si cal, creixements previstos i quins són els instruments per a dur-los a terme.

L’Ajuntament va publicar l’inici de la licitació per aquesta revisió del POUM el mes de maig i s’hi van presentar cinc empreses. El POUM contempla un procés de participació ciutadana per tal d’involucrar els veïns i veïnes en la seva redacció.

La dinamització del procés de participació ciutadana es planteja des d’un enfocament metodològic plural que proposa combinar la utilització de diferents tècniques qualitatives (entrevistes) i participatives (passejada exploratòria i tallers deliberatius) per tal d’assolir els objectius plantejats.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Gerard del Caño, assegura que és vital revisar un POUM que està obsolet: “El POUM de Martorelles és de l'any 1988 i la llei marca que hauria de revisar-se cada 16 anys, per tant s'ha superat amb escreix la data per aquesta revisió i és la voluntat del govern obrir aquest planejament i que la ciutadania pugui dir la seva i fer-la partícip de com volem que sigui el Martorelles del futur”.

A més a més, del Caño apunta que el nou POUM ha de definir l’estructura de poble: “Hem de seguir la línia d'un poble cohesionat, amb un horitzó de població que en cap cas ha de ser un objectiu a complir, sinó que l'objectiu ha de ser quin és el màxim de població que pot assumir Martorelles amb els serveis que té, la tipologia de municipi que volem ser i per on pot créixer urbanísticament”.

Darrera actualització: 02.12.2021 | 10:47