L'Ajuntament de Martorelles contacta amb els pobles agermanats de San Pedro del Norte i Humilladero per conèixer la seva situació per la Covid-19

Dijous, 4 de juny de 2020 a les 12:00

El municipi nicaragüenc encara no ha tingut cap cas de Covid-19 confirmat i el malagueny no compta amb casos greus als hospitals. 

L'Ajuntament de Martorelles s'ha posat en contacte en les darreres setmanes amb els pobles agermanats per tal de conèixer en quina situació es troben arran de la crisi de la Covid-19.

La regidora de Cooperació, Mireia Astivill, va contactar amb l'Ajuntament de San Pedro del Norte (Nicaragua) i l’alcalde, Marc Candela, amb el seu homòleg, Miguel Asencio,del municipi malagueny d'Humilladero per a oferir el seu suport.

Pel que fa al municipi nicaragüenc de San Pedro del Norte, no tenien cap cas de Covid-19 confirmat tot i que es troben redactant protocols sanitaris perquè la capital de la seva regió esta considerada actualment l’epicentre de la pandèmia al país: "El nombre de contagis i morts comença a ser important i per això estem mirant com podem ajudar-los tot i que de moment el seu govern no ha activat cap tipus de mesura de confinament" explica Astivill i apunta que "la informació que tenim és per part del nostre contacte a San Pedro del Norte, però també d’un grup de treball sobre Nicaragua en el Fons català de Cooperació al qual l'ajuntament pertany".    

I respecte el municipi d'origen de molts veïns i veïnes de Martorelles, Humilladero (Màlaga), ara mateix es troba en una bona situació, sense casos greus als hospitals.

Des de la regidoria de Cooperació, es continuarà treballant en el contacte proper amb les dues poblacions per a seguir col•laborant i, si ho necessiten, emprendre alguna acció de cooperació i desenvolupament com l'enviament de material de qualsevol tipus. 
 

Darrera actualització: 04.06.2020 | 13:14

Imatges

Ciber amb el nom de Martorelles a San Pedro del Norte