L'Ajuntament de Martorelles endega un projecte d'intervenció comunitària per a dones immigrants

Dijous, 26 de novembre de 2020 a les 01:00
  • Un programa flexible, on l'eix vertebrador és l'evolució i participació de les dones en aquest procés. És un programa amb i per elles, amb un horitzó ambiciós enfocat cap a l'Emprenedoria Social. 

L'àrea de Benestar i família de l'Ajuntament de Martorelles, coordinada amb les de Participació, Igualtat i Indústria i treball, endega un projecte comú d'intervenció comunitària en matèria de dones i immigració

L'ajuntament, en un diagnòstic social, ha detectat que les famílies nouvingudes del Magreb, i d'altres que ja en són residents, formen part del 50% de les famílies en risc d'exclusió del poble. Alhora, presenten dificultats d'interacció amb la comunitat, baixa i/o nul•la ocupabilitat, sense cap experiència en el món laboral. Només un 2% no entra en aquesta diagnosi. 

Per aquest motiu, l'ajuntament complementa un projecte ja existent d'alfabetització per a dones, ampliant-se la proposta en aquest nou projecte socio-educatiu-participatiu d'intervenció comunitària. 

Cerquem una fórmula integral de donar respostes a les necessitats, oportunitats i problemes, des de la intervenció comunitària dissenyant estratègies d’Ouput (projecte d’intervenció) i OutCome (impacte i resultat en la vida de les persones).

Aquest programa està estructurat per fases. En la fase inicial la iniciativa compta amb la participació de 17 dones. Es tracta d'un programa flexible, on l'eix vertebrador és l'evolució i participació de les dones en aquest procés, és un programa amb i per elles, amb un horitzó ambiciós enfocat cap a l'Emprenedoria Social. El projecte compta amb una subvenció de 3000€ de la Diputació de Barcelona. 

El curs es realitza a l'Espai Cívic El Safareig (parc de Can Sunyer) els dimecres i dijous de 09:30 a 12h.  

Darrera actualització: 26.11.2020 | 15:19

Imatges

Taller d'alfabetització per a dones immigrants a Martorelles