L'Ajuntament de Martorelles renova la nota d’excel·lent del Segell infoparticipa 2021

Dijous, 12 de maig de 2022 a les 08:00
  • El nostre, amb una nota de 90,38 punts sobre 100, és l'ajuntament de menys de 5.000 habitants amb millor nota del Vallès Oriental.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat una nota de 90,38 punts sobre 100 pel segell Infoparticipa 2021 a l’Ajuntament de Martorelles per la transparència assolida al web municipal.

Martorelles és l'ajuntament de menys de 5.000 habitants de la comarca amb millor nota i ha estat el segon entre els municipis de menys de 10.000 habitants. Aquest segell és una fita assolida per setè any consecutiu i demostra que l’Ajuntament ha incorporat la transparència com un hàbit de treball. 

Dels 947 municipis catalans existents únicament el 14% han obtingut el Segell Infoparticipa. Per guanyar en transparència, l’Ajuntament procura actuar sota principis de bon govern, ajustant-se a la normativa i a l'ètica professional en la recerca d’una administració més propera, eficient i eficaç per a la ciutadania.

El segon tinent d'alcalde, Joan Marc Flores, i la responsable de Transparència, Gràcia Pedrosa, van ser els encarregats de recollir el guardó a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB el passat 9 de maig.

A l’acte hi va participar com a ponent el Defensor del Poble del País Valencià, Miguel Ángel Blanes Climent, que va donar la clau per aconseguir unes administracions transparents: "La suma de la voluntat política i de l’esforç dels treballadors públics". També va manifestar que la transparència activa és la manera de visibilitzar el compliment de la llei, la millora de la democràcia i la fórmula per guanyar un major grau de confiança entre la ciutadania.

El segell infoparticipa

Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com es gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre la comarca i la gestió dels recursos col·lectius, i quines eines s’ofereixen per a la participació ciutadana.

El Segell Infoparticipa a la transparència i la qualitat de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB -a través del Consell Certificador del Grup de Recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET)-,  com un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya. L’objectiu és col•laborar en la implementació de la Llei de Transparència i en la millora permanent dels continguts que s'ofereixen per i amb la ciutadania.

Les dades corresponen a la 9a onada realitzada dels 947 ajuntaments de Catalunya; la 7a onada d’avaluacions als 40 consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. I la 6a onada als webs de les 4 diputacions catalanes.

Consulta les dades

Darrera actualització: 27.05.2022 | 12:03