L’Ajuntament posa en marxa un sistema de vídeo actes

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 00:00
  • L’objectiu és facilitar l'accés de la ciutadania a les gravacions i directes de les sessions dels plens.

L’Ajuntament de Martorelles va posar en marxa el passat 28 de març el nou sistema de vídeo actes de les sessions del ple municipal aprofitant la celebració de la sessió ordinària del mes de març. .  

L’eina permet emmagatzemar la documentació i fitxers digitals resultants de les sessions dels plens amb tota la garantia legal. Especialment, facilita l’elaboració de les actes dels plens municipals, que a partir d’ara no contindran la transcripció escrita dels debats de les formacions polítiques sinó que incorporaran enllaços al vídeo del ple signat digitalment.

La vídeo acta de cada ple inclourà un sumari de totes les propostes debatudes durant el ple i els vots emesos i permetrà que les persones usuàries puguin accedir directament al punt de l'ordre del dia que els interessi consultar, gràcies a un sistema d'indexació automática.

A més, l’enregistrament es gestiona a través d’una interfície des d’on es pot marcar l’inici de cada  punt de l’ordre del dia i d’aquesta manera generar automàticament la integració entre el vídeo del ple i el document de l’acta.

El nou sistema també permet augmentar la rapidesa en la disponibilitat de l’acta, que es penjarà al web en un període de temps més curt; millorar l’eficiència amb un estalvi dels recursos que fins ara s’havien de destinar a transcriure la sessió, i eliminar tot tipus de problemes interpretatius sobre el contingut de l’acta, perquè la vídeo acta incorpora íntegrament les intervencions i no una transcripció resumida.

Amb la nova eina també augmentarà la qualitat de les imatges de la retransmissió dels plens en temps real. Ara la mateixa càmera del sistema de vídeo actes emet el ple en directe a través del canal de l'Ajuntament a la platafoma Youtube.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 10:22