L'Ajuntament rebutja la reforma de la llei de l'avortament

Dijous, 30 de gener de 2014 a les 00:00
Martorelles demana a l'Estat la retirada de la nova llei de l'avortament

El ple aprova la moció d’urgència presentada per tots els grups municipals en relació a la Llei Orgànica de salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs

 

El ple municipal de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar per la via d’urgència la moció presentada per tots els grups municipals per tal de demanar a l’Estat la retirada de la nova llei de l’avortament.

El passat 20 de desembre del 2013, el Consell de Ministres va aprovar la reforma de la llei orgànica 2/2010, de 3 de març de salut sexual i reproductiva, que regula les condicions per a la interrupció voluntària de l’embaràs i estableix les obligacions dels poders públics respecte aquest dret.

En la proposta presentada a la sessió ordinària es va titllar al projecte de llei del Govern de l’Estat d’autèntic “retrocés normatiu, social i ideològic que ens situa 30 anys enrere pel que fa els drets de les dones”.

La proposta contemplava dos acords a adoptar. D’una banda, la petició al Govern de l’Estat la retirada de la reforma de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març de salut sexual i reproductiva. I d’altra banda, comunicar aquest acord, entre d’altres institucions públiques, al President del Govern de l’Estat, al Ministeri de Justícia i al President de la Generalitat de Catalunya.

La moció va ser aprovada amb l’únic vot en contra del regidor de CiU, Marc Pertiñez.

 

 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:10