L'Ajuntament retira un niu de vespa asiàtica trobat a la carretera de la Roca a l'alçada de Carrencà

Dimecres, 27 de gener de 2021 a les 14:00
  • No suposava cap perill per a la població ja que es tractava d'un niu secundari buit.

Aquest dimecres 27 de gener al matí s'ha retirat el niu de vespa asiàtica ubicat a la carretera de la Roca just a la part de sota de la Masia de Carrencà. Tot i que es tractava d'un niu secundari que ja estava buit i no suposava cap perill per a la població, l'Ajuntament de Martorelles ha aprofitat per retirar-lo.

Com que es trobava a una alçada molt gran i de difícil accés finalment s'ha hagut de retirar amb una perxa des de la grua i, per tant, no s'ha pogut conservar l'estructura del niu.

Es recorda a la població que si detecten altres nius pel municipi cal trucar a l'Ajuntament des d'on s'està fent el seguiment de la dispersió de la vespa asiàtica.

Què és la vespa asiàtica?

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

Els adults s’alimenten de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.

Darrera actualització: 27.01.2021 | 15:35

Imatges

Els tècnics encarregats equipats per a l'actuació El niu retirat Niu de vespa asiàtica