L’equip de Suport Covid de l'Hospital de Mollet segueix connectant persones ingressades amb els seus familiars

Dijous, 12 de novembre de 2020 a les 01:00
  • L’Hospital molletà compta amb 56 persones ingressades amb Covid19, s’han donat 66 altes, i hi ha hagut 9 defuncions respecte la setmana passada.

El projecte de Suport Covid es manté en aquesta segona onada de Covid19 per tal de donar suport, afavorir la comunicació i reduir l’ansietat de les famílies i/o acompanyants de les persones ingressades.

Format per diferents professionals sanitaris, treball social i d’atenció espiritual, es realitzen videotrucades per tal de possibilitar el contacte entre les persones ingressades i els seus éssers estimats i fomentar un espai de comunicació més pròxim on es puguin veure i parlar. “Un cop finalitzada la trucada es treballa la contenció i el suport emocional amb la persona atesa”, explica Sara Pons, responsable del Servei d’Atenció Espiritual.

L’equip també realitza trucades diàries de suport a familiars o acompanyants on s’ofereix informació més propera i emocional sobre el dia a dia de la persona ingressada. Aquestes trucades tenen per objectiu tranquil·litzar als familiars i reduir l’ansietat més enllà de la trucada de l’equip mèdic per informar de l’estat de la persona atesa.

Aquest servei està dissenyat per a persones fràgils, que no tenen autonomia o que no disposen de telèfon o tableta per poder fer-ho per elles mateixes.

Situació de l’hospital

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, el risc de rebrot al Baix Vallès augmenta lleugerament respecte la setmana anterior amb un risc de rebrot de 902 i la taxa de contagi (Rt) de 1,05. Per la seva part a l’Hospital de Mollet hi ha 56 persones ingressades amb Covid19, s’han donat 66 altes, amb un total de 752, i hi ha hagut 9 defuncions. 

Darrera actualització: 12.11.2020 | 10:04