L'Hospital de Mollet deriva l'atenció dels parts al Parc Taulí de Sabadell i a l'Hospital de Granollers

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 08:00
  • El centre, que ha ampliat la dotació de llits en un 25%, compta amb 72 pacients per Covid-19. En els últims set dies ha donat 29 altes i hi ha hagut 4 defuncions. 

L’Hospital de Mollet compta actualment amb 72 persones ingressades per Covid19; s’han donat 29 altes, amb un total de 637 des de l'inici de la pandèmia, i hi ha hagut 4 defuncions respecte la setmana passada.

Malgrat la situació epidemiològica, l’hospital ha pogut mantenir l’activitat quirúrgica i de consultes externes tot i que ha pres algunes mesures concretes per poder donar una millor resposta a la situació sanitària actual:

  • Lactivitat quirúrgica de l’hospital i les consultes externes es mantenen i es segueix recuperant activitat endarrerida durant la passada primavera. Si és necessari, es prioritzaran cirurgies majors ambulatòries.
  • S’ha ampliat un 25% la dotació de llits, concretament a les Unitats 2 i 3 d'hospitalització, on es concentra l’activitat Covid.
  • Es mantenen les restriccions d’accés a l’hospital a acompanyants i visites anunciades la setmana passada, exceptuant els menors i les persones que necessitin acompanyant per motius específics.
  • Es redueix l’horari d’hospital de dia per les tardes i d’hospital a domicili. 

Aquestes mesures estaven previstes en el Pla de Contingència operatiu des de primers d’octubre, que ahir va ratificar el Patronat de l’FSM en una reunió extraordinària celebrada online, per tal de fer seguiment de la situació epidemiològica i donar suport a les mesures contemplades al pla.

D'altra banda, l’atenció al part de l’Hospital de Mollet s’atendrà de forma temporal a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell o a l’Hospital General de Granollers respectivament segons si el pacient procedeix del Vallès Oriental o Occidental. Aquesta mesura, promoguda pel Servei Català de la Salut, busca concentrar els parts en determinats hospitals davant l’augment gradual de casos de la COVID-19 de les últimes setmanes en tot el territori. 

L’Hospital de Mollet mantindrà les consultes pel control de la gestació (ecografies i seguiment de l’embaràs) i les urgències d’Obstetrícia, Pediatria i Ginecologia.

Segons dades de la Generalitat de Catalunya, el risc de rebrot al Baix Vallès segueix augmentant i ja ha superat els 1.100 i la taxa de contagi (Rt) és d’1,5.

 

 

Darrera actualització: 29.10.2020 | 09:25