L'Hospital de Mollet recupera l'atenció al part

Dimarts, 15 de juny de 2021 a les 10:00
  • Des de l'octubre passat el servei estava derivat a l'Hospital de Granollers per la situació epidemiològica. 

Aquest dimarts 15 de juny s'ha représ l'atenció al part a l'Hospital de Mollet i ja hi ha hagut dos naixements, després que el passat octubre es derivessin els parts degut a la situació epidemiològica del territori.

L'activitat del part s'inicia en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó i es permetrà l’accés d'un acompanyant durant tot el procés de part. 

Una mare de Mollet ha estat una de les primeres a donar a llum un nadó que es diu Radostin, nascut a les 13:50h amb un pes de 3,9 Kg. Tant la recent mare com els professionals estan contents de poder tornar a donar aquest servei de proximitat al territori del Baix Vallès.


Una zona d'obstetrícia i maternitat humanitzada

L’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) disposa de sales de part natural humanitzades creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants i una sala de lactància materna per a professionals i usuaris.
L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrés del naixement del bebé. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.

Darrera actualització: 16.06.2021 | 08:47