L'obra de Ricard Mira, més enllà dels Pirineus

Dimarts, 10 de juny de 2014 a les 00:00
L’escultor martorellesenc participarà amb dues obres a una exposició col·lectiva a Le Fousseret (França).

L’escultor de Martorelles, Ricard Mira, participarà a l'exposició col·lectiva "32è Gran Premi d'Arts Plàstiques de Le Fousseret" (França) del 14 de juny al 6 de juliol.  El saló, organitzat per l'Association des Peintres et Artistes du Coustala, recull artistes francesos i estrangers des de fa 32 anys i l'agermanament de Le Fousseret amb la Pobla de Segur ha fet que molts artistes catalans hi tinguin participació. 

A l’edició d’enguany Jorge Egea, professor d'escultura de la Universitat de Barcelona, hi porta un grup de 16 artistes catalans, majoritàriament escultors. Entre ells hi participa l’escultor martorellesenc amb les escultures de ferro "Alba" i "Perfil de Montse". La tècnica utilitzada en les dues obres és el ferro forjat en fred, retallat, doblegat, soldat i patinat.

Exposició col·lectiva ‘1714 – Som i serem’ a Canet de Mar

Ricard Mira participarà també a l’exposició col·lectiva "1714 - Som i serem" a la Sala Cultural Ramon de Capmany de Canet de Mar, del 22 de juny fins el 6 de juliol, amb l'obra "Horte mirant-se al mirall". Es tracta d’una escultura de mida natural feta en ferro de 6 mm de gruix que representa la model Hortensia Vivas agenollada mirant-se al mirall.  La tècnica utilitzada és la mateixa de les anteriors escultures esmentades, si bé aquesta té un acabat de betum de Judea.

Al proper mes de setembre, per la Festa Major de Martorelles, l’artista local exposarà, juntament amb la seva dona, Pepi Montesinos, al Celler de la Masia de Carrencà. L'exposició romandrà oberta fins a finals del mes de setembre. I pel mes de desembre, Mira ja prepara l’exposició-concurs de Nadal 2014 del Reial Cercle Artístic - Institut Barcelonès d'Art al Palau Pignatelli de Barcelona. 

Darrera actualització: 29.08.2018 | 13:11

Imatges