L'onada de fred fa activar el PROCICAT en fase d'alerta

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 00:00
  • Es poden produir temperatures extremes a comarques del interior i del prelitoral central durant la nit i fins a mig matí dels propers tres dies. 

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de fred.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura mínima diària de cada municipi establerta pel percentil 2.

El percentil 2 d’una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie estudiada (que correspon al període de desembre a març entre els anys 2007 i 2016). Per tant, només el 2% de dies de tota la mostra la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor.

Consulteu aquí el valor del percentil 2 del vostre municipi:
Taula del percentil 2 de la temperatura màxima per municipis

L'onada de fred es produirà principalment a les cotes altes del Pirineu i Pre-Pirineu durant els 3 propers dies. Es poden produir temperatures extremes a comarques del interior i del prelitoral central durant la nit i fins a mig matí. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà de caràcter extens.

Recomanacions generals per fred

Recomanem als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.

  • Nadons, gent gran i persones amb malalties cardio respiratòries.
  • Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
  • Persones sense llar.
  • Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

 

Més informació

Darrera actualització: 04.01.2021 | 13:13