Martorelles aprova un pressupost de 10.333.795,36 € per a l'exercici 2021

Dilluns, 28 de desembre de 2020 a les 00:00
  • Increment del 100% de les prestacions de caràcter social en un pressupost que vol ser el “de les persones i el comerç”. 
     

El Ple de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar el passat dimecres 23 de desembre, en sessió extraordinària i telemàtica, el Pressupost Municipal per a l’any 2021 amb els deu vots favorables de l’equip de govern (ERC), el PSC-MAPM i Units per Martorelles (UxM); i l'abstenció de Martorelles en Comú Podem (MeCP). 

En aquest exercici els comptes arriben als 10.333.795,36 euros, un increment del 3,32% respecte el pressupost 2020. El regidor d’Economia, Joan Marc Flores, va començar la seva exposició agraint als treballadors municipals i a l’oposició la feina feta en aquest pressupost i posant en context la situació: “Aquest 2020  ha estat excepcional, no és cap secret, i des del govern s’ha fet un esforç immens per estar prop de les persones i el comerç del poble. Cada acció o actuació que es fa des de l’Ajuntament evidentment afecta la despesa i, per tant, al pressupost municipal” apuntava.

Flores també explicava que, com en anteriors exercicis, el pressupost està cridat a ser una eina dinàmica: “Aquest 2020 ha estat dinàmic com ho serà el 2021 i aquest dinamisme és el que ens permetrà adaptar-nos a aquesta realitat canviant” posant d’exemple la partida de Festa Major: “Avui no té massa sentit fer grans reserves de crèdit per a fer una festa en aquestes condicions però la realitat és canviant i potser al setembre, després de la vacunació, ja hi ha immunitat de grup”.

El pressupost 2021 ha ampliat notablement totes aquelles partides de despesa que fan referència a les ajudes a les persones. L’assignació pressupostària de despesa per a Prestacions de Caràcter Social s’ha incrementat un 100% per aquest 2021 respecte l’assignació de 2020: “Volem que sigui el pressupost de les persones que més ho necessiten, i evidentment també del comerç que tan malament ho està passant” afegia Flores. 

El nou pressupost incrementa també l’assignació de despesa de beques menjador i s’ha dotat una partida per subministrar ordinadors portàtils a tots  els alumnes des de tercer a sisè de les dues escoles  perquè la capacitat econòmica i recursos de les famílies no sigui un inconvenient i que tot l’alumnat tingui les mateixes oportunitats: “Aquesta és l’escola que volem, l’escola per la que fa anys apostem, una escola de tots i per a tots” declarava el regidor. 

Pel que fa les partides destinades a la gent gran, aquest pressupost 2021 també amplia partida del Servei de persones d’Atenció Domèstica, el SAD, amb un increment del 93%.

Pel que fa al petit comerç local s’ha creat una partida excepcional dotada amb 25.000 euros ampliables amb el títol Subvencions Ajut Comerç: “Serem a prop del comerç també com hem fet fins ara, perquè un poble viu, és un poble amb comerços i botigues plenes de veïns i veïnes” apuntava Joan Marc Flores.

L'inici de la reforma del barri antic, principal inversió urbanística

Urbanísticament parlant, el punt més important del pressupost 2021 és la  primera fase de la reforma del Barri Antic. La reforma afecta els carrers del Sol, Sant Joaquim, Can Sunyer, Mercè Rodoreda, Nuria i Aurora. Una vegada escoltades  les inquietuds dels veïns d’aquests carrers, el pressupost de 2021 incorpora una partida de gairebé mig milió d’euros per arrencar amb la redacció del projecte definitiu  i la primera fase d’execució: “Esperem a finals de l’exercici 2021 tenir el projecte de reforma del barri antic en marxa i si tot va segons el previst la Vinya també amb l’obra avançada” preveia el titular d’Economia. 

A més, Flores va explicar que l’ajuntament es troba ja a la fase final de l’estudi del servei de subministrament d’aigua potable de Martorelles que fa diagnosi de la situació actual i de les necessitats del servei: “Des d’aquest govern entenem també la reforma del Barri Antic com una oportunitat per començar a millorar aquesta xarxa envellida per fer-la més eficient i segura” va cloure.

Veure el ple del 23/12/20
 

Darrera actualització: 30.12.2020 | 09:56

Imatges

Pressupost 2021