Martorelles aprova un pressupost de 9.751.000,99 € per a l'exercici 2022

Dimecres, 5 de gener de 2022 a les 00:00
  • Com a principals inversions destaquen la millora de carrers i de l’enllumenat, i la reforma del barri antic.

El Ple de l’Ajuntament de Martorelles va aprovar el passat dimecres 27 de desembre, en sessió extraordinària i telemàtica, el Pressupost Municipal per a l’any 2022 amb els set vots favorables de l’equip de govern (ERC) i la regidora d’Units per Martorelles (UxM), les dues abstencions del PSC-MAPM; i el vot en contra de Martorelles en Comú Podem (MeCP). 

En aquest exercici els comptes arriben als 9.751.000,99 euros, un 5% inferior respecte el pressupost 2021. L’alcalde, Marc Candela, presentava el punt explicant que es tracta d’un pressupost continuista: “El pressupost continua desenvolupant el Programa d’Actuació Municipal elaborat al 2019 i comença a encarar la reforma del barri antic”.

Per la seva part, el regidor d’Economia, Joan Marc Flores, començava parlant de les inversions: “Els projectes més importants ja han estat dotats en pressupostos anteriors com és el cas de La Vinya, la primera fase de la reforma del barri antic, la passera del carrer Comerç a la plaça El·líptica i la millora de les voreres del carrer de la Indústria” explicava.

Malgrat això, el titular d’Economia destacava quatre inversions que sí presenta el pressupost 2022 com els 190.000€ pressupostats per continuar amb l’adequació de vials del municipi: “Al novembre es va fer una part del barri de Sa Riera i la idea és acabar aquesta zona i continuar per altres vials del poble” deia Flores. L’Ajuntament es farà càrrec de 40.000€ per aquesta actuació mentre que els 150.000€ restants sortiran de la Caixa de crèdit de la Diputació de Barcelona.

També es contemplen millores en l’enllumenat per import de 125.000 € entre les que destaca la revisió integral de l’enllumenat del parc de Can Sunyer. El 90% d’aquest import será subvencionat directament per la Diputació de Barcelona. Una altra partida d’inversions és la de compra d’equipament informàtic i software de gestió d’expedients per valor de 30.000€: “Els nous equips i la nova versió del gestor d’expedients administratius ens ha de permetre treballar en el núvol, reduir els costos fixes de manteniment dels servidors de l’ajuntament i fomentar el teletreball” explicava el regidor.

I per últim, el regidor d’Hisenda va anticipar que una vegada es tanqui  l’exercici 2021, tancament previst el mes de març, és voluntat del govern dotar amb un milió d’euros el projecte de reforma i arranjament dels carrers del barri antic. Així, amb càrrec al romanent de tresoreria per a despeses generals, l’equip de govern farà aquesta aportació al projecte que se sumarà al mig milió d’euros que ja hi va incorporar el passat exercici. Actualment el projecte es troba en fase de redacció i s’espera en els propers mesos arrencar el concurs per a buscar la constructora que serà la responsable de l’execució del mateix.  

Darrera actualització: 10.01.2022 | 09:27