Martorelles presenta el cartell i el programa de la Festa Major 2020

Dimecres, 22 de juliol de 2020 a les 00:00
  • Una edició marcada per les mesures de seguretat sanitària: tres localitzacions, compra d'entrada prèvia i sense fira ni barres. 

L'Ajuntament de Martorelles ha presentat aquest dimecres 22 de juliol el cartell i el programa d'activitats de la Festa Major 2020 que se celebrarà el 8, 9, 10, 11, 12 i 13 de setembre.

Una edició que ve marcada per la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de seguretat sanitària que han obligat a reorganitzar la festa: "Som molt conscients de la situació, volem fer la Festa Major i per això l'hem programat però en el cas que no es pugui fer, no es farà" avançava la regidora de Cultura Mònica Garcia a la presentació. 

Una d'aquestes mesures és la distribució de tots els actes en tres localitzacions: Carrencà, la plaça El·líptica i la pista annexa del pavelló. En aquests recintes els assistents només podran entrar-hi begudes i hauran d'endur-se-les al finalitzar l'espectacle: "Volem evitar aglomeracions, són tres recintes a l'aire lliure, amb controls de temperatura a l'entrada i tancats. Si la persona no dur l'entrada no hi entrarà" ha explicat l'alcalde Marc Candela que afegia que "sí que ho podrà fer si compra l'entrada a través de la nova plataforma i n'hi ha disponibles".

Precisament aquesta és una altra mesura de seguretat adoptada per aquesta edició. Les entrades de tots els espectacles i concerts, tant gratuïts com de pagament, es podran comprar a través del portal martorelles.cat/entrades. Els de pagament seran els dos passis del Concert de la Selvatana. el concert d'Els Pets i l'espectacle Gran reserva de Rhum&cia (bo d'ajut d'1€ destinat a La Marató de TV3 per la Covid-19). 

L'Ajuntament també extrema el sistema de neteja. Abans de cada espectacle es desinfectaran totes les cadires, durant aquests es desinfectaran  els lavabos. 

Tampoc hi haurà recinte firal ni barres de Festa Major. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha fet una crida a la ciutadania a consumir als diferents establiments del poble ja que la majoria es troben en aquest triangle format per les tres localitzacions esmentades. 

El cartell

La imatge de la Festa Major d'enguay és obra de l'il·lustrador martorellesenc Xavi Mira. Les circumstàncies han fet que l'Ajuntament no convoqués enguany el Concurs de cartells de Festa Major i encarregués el disseny a un artista del poble potenciant així la cultura de km0 com fa en altres àmbits. 

El programa

Pel que fa les activitats, cauen aquelles que aglutinen un gran nombre de persones com el tobogan aquàtic, la baixada de carretons, correfocs o el ball de gala i es programen de noves i no presencials com el concurs de Tik tok o el de guarnir balcons

El plat fort de l'escena musical de FM és el concert d'Els Pets de dissabte 12 de setembre a la plaça El·líptica. La banda de Constantí es troba immersa en la seva gira ‘20 / 20' que portarà a l'escenari martorellesenc els 20 grans èxits de la banda, de forma cronològica inversa, dels més recents als més antics.

La música també hi serà present amb els vermuts a pati de la Masia amb artistes km0 com Zesc o el quartet de Yuval Gotlibovich i Raquel Castro. També el beatboxer Pulmón beatbox portarà el seu espectacle Flow per als més joves. I les havaneres, enguany amb Peix Fregit, que no poden faltar mai a la festa. Com sempre l'Escola Orfeònica s'encarregarà del rom cremat. 

El teatre i el clown també hi són presents amb diferents espectacles com "La gallina dels ous d'or" de Zum zum teatre, "Zum" de la Tresca i la verdesca i "Gran reserva" de Rhum&cia. 

Les entitats, com sempre, són clau en la Festa Major.i en aquesta edició no podien faltar-hi. Des del rom cremat de l'Escola orfeònica a les activitats esportives d'Amics Motoclub al circuit de motocrós, la Unió Esportiva Bàsquet a la pista annexa del pavelló o la dansa i acrobàcies de Pas a pas. 

Consulta el programa

 

Darrera actualització: 31.07.2020 | 12:37

Imatges

Cartell Festa Major 2020 obra de l'il·lustrador Xavi Mira