Martorelles presenta el cartell i el programa de la Festa Major 2022

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 00:00
  • Un show de làsers per suplir el Castell de focs és una de les novetats d'aquesta edició. 

Aquest dilluns 25 de juliol la regidora de Cultura, Mònica Garcia, i l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, han presentat el cartell i el programa d'activitats de la Festa Major 2022. 

Ho han fet acompanyats de la dissenyadora gràfica Glòria Fernández, martorellesenca i autora del cartell guanyador del 9è Concurs de cartells de Festa Major amb una peça en la que volgut "evocar la pubilla de Martorelles i donar-li un aire més feminista" apunta Fernández per afegir: "Ara estan molt de moda els dissenys retro, volia impactar molt amb el color, una cosa que fos molt plana i fàcil de manipular, que visualment impactés, fos alegre...". 

Una de les principals novetats d'aquesta edició és l'espectacle audiovisual de làser show que suplirà el tradicional Castell de focs: "Hem decidit canviar per l'alt risc d'incendi i les restriccions actuals, també per la problemàtica que tenen els focs artificials per totes aquelles persones i animals que en són sensibles i, a més a més, aquest és un acte que es fa diumenge a la nit, i molts pares i mares s'havien queixat perquè els infants l'endemà han d'anar a l'escola" ha explicat l'alcalde.

Els espais de Festa Major també són novetat, ja que hi haurà un Envelat provisional a la zona de Carrencà, i se seguiran potenciant espais com el parc de Can Sunyer i la Plaça El·líptica. 

Pep Plaza i l'aposta per les instal·lacions-espectacle

L'humor de Pep Plaza i el seu espectacle "Ara més!" aterrarà a l'Envelat de Festa Major que s'instal·larà a Carrencà. Un munt d’històries encadenades i desencadenades dalt de l’escenari. Acompanyat pel pianista Nito Figueras en directe.

Un altre dels plats forts pel que fa els espectacles és "Essencial" de Vaiven Circus del dissabte 10 de setembre, i l'Impro music show de Planeta Impro del dijous 8. 

L'organització segueix amb l'aposta per les instal·lacions-espectacles. És el cas de "Fulles ambulants" de la cia. Ortiga; o de "Laberint" de la cia. Itinerània. 

La música, més de km. 0 que mai

El cap de cartell d'aquesta edició és el grup local Psychotropic Swamp, que forma part de Carrancà-Rock, i que actualment es troba de gira europea. Una banda de rock principalment que, influenciada per un ventall molt ampli d'estils, busseja de manera eclèctica per molts dels seus subgèneres com el rock psicodèlic, el progressiu, el rock del sud o el swamp blues, entre d'altres.

Un altre plat fort és el concert de La Migas que l'organització recupera després que a l'edició 2021 s'hagués de suspendre per la pluja. També comptarem amb els concerts de la Dalton Bang i de l'Always Drinking Marching Band, i la cercavila d'inici a càrrec de Zebrass marching band. A banda, com sempre, de les tradicionals havaneres, enguany a càrrec de Port Bo, i del concert de l'Orquestra Selvatana. 

Darrera actualització: 26.07.2022 | 11:25