Més mesures contra la covid-19 a Catalunya decretades pel Procicat

Dilluns, 2 de novembre de 2020 a les 00:00
  • Confinament municipal de cap de setmana, ajornament d'activitats culturals i esportives i suspensió de les activitats extraescolars. 

El passat 30 d’octubre entraven en vigor noves mesures per a contenir la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya. 

D’una banda, no es pot entrar ni sortir de Catalunya durant aquests 15 dies; i durant el cap de setmana no es pot entrar ni sortir del municipi des de les 06h del divendres a les 06h del dilluns. Hi ha excepcions com els desplaçaments sanitaris, laborals, serveis essencials i de força major.

El nou paquet de mesures inclou també la pròrroga del tancament de bars i restaurants per a 15 dies més. Se suspenen les activitats culturals excepte museus, arxius, galeries d’art i biblioteques (només préstec). També se suspèn el lleure infantil i les activitats extraescolars (excepte les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla). Els gimnasos i centres esportius han de tancar, excepte els de tecnificació i lligues professionals. I els comerços de més de 800m2 han de reduir la superfície i limitar l’aforament al 30%.

A aquestes mesures li hem de sumar les restriccions nocturnes que des del passat 25 d’octubre prohibeixen tots els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 22 i les 6 hores. Tot i això, hi ha excepcions a la mobilitat, que caldrà justificar adequadament ue justifiqui el desplaçament per presentar-lo en els controls policials. Descarrega'l

Àmbit territorial i de mobilitat

  • No es pot entrar ni sortir de Catalunya.
  • Durant el cap de setmana no es pot sortir ni entrar del municipi des de les 6 h de divendres fins a les 6 h de dilluns.

Excepcions

  • Motius sanitaris, laborals o de causa major (retorn al domicili, cura de persones vulnerables...).
  • Es permeten desplaçaments, dins la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris el dia 1 de novembre o el 31 d'octubre
  • Activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs. 
  • Permís penitenciari.
  • Trànsit de pas.

Es recomana que els desplaçaments personals fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d’ús públic.

Darrera actualització: 02.11.2020 | 12:13

Imatges

Mesures contra la Covid19