Ricard Mira participa en una exposició col·lectiva a Sidney (Austràlia)

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 00:00
  • El de Martorelles, únic europeu participant, ho va fer al juliol amb una escultura de ferro, coure, llautó i acer inoxidable titulada "Gall del Prat".

L'escultor Ricard Mira va ser convidat al mes de juliol passat des d'Austràlia a participar del 17 al 20 de juliol en una exposició virtual d'obres d'art fetes amb soldadura. La mostra internacional, titulada "2022 WildThings NSW Digital Collection", està centrada en el tema de la biodiversitat. L'entitat organitzadora és WildThings NSW , una ONG de Sydney (Austràlia) que té com a objectiu "promoure, protegir i millorar la  biodiversitat a Ku-ring-gai i l'estat de Nova Gal·les del Sud".

Mira hi va participar amb una escultura de ferro, coure, llautó i acer inoxidable titulada "Gall del Prat" feta el 2014 i fixada en una porta decorativa de ferro (també feta per ell). Segons l'artista, "l'objectiu era tapar un quadre de comptadors elèctrics d'un pis modernista de Barcelona d'una manera harmoniosa amb l'estil general de l'habitatge. Va ser complicat perquè a banda i banda hi havia una finestra i una porta que havien de continuar sent practicables. A més, la porta de ferro pesava molt i em van haver d'ajudar a instal·lar-la el meu germà i el meu fill. Els forats de la planxa tenen una funció estètica però també pràctica, perquè permeten accedir a les parts més importants dels comptadors sense haver d'obrir la porta. El collage fotogràfic amb què participo a l'exposició virtual és un homenatge al meu germà, que va morir el 2020 i estimava molt la natura".

Les obres exposades també s'incorporen en un recull de les exposicions semblants fetes durant els darrers 3 anys que serà publicat per l'IIW , International Institute of Welding, Institut Internacional de la Soldadura). Durant l'assemblea anual de l'organisme, que és l'associació més important del món en soldadura, els aproximadament 800 professionals de la soldadura, enginyers i científics que hi assisteixen de forma telemàtica i presencial a Tòquio (Japó) tindran accés a les fotografies de les obres fetes per artistes de tot el món, sempre al voltant de la soldadura.

L'IIW agrupa experts científics i industrials de 55 països que desenvolupen normatives internacionals de soldadura. Un dels seus objectius és el de promocionar la imatge de la soldadura i per això ha organitzat 3 exposicions d'art fet amb aquesta tècnica (catàlegs: any 2020 i 2021).

Darrerament, l'escultor ha realitzat una placa commemorativa dels 25 anys de l'Institut Gallecs de Mollet del Vallès. A més del rètol que informa de l'esdeveniment, retallat en una planxa de ferro i amb un rerefons d'inox amb efecte mirall, l'obra conté un conjunt de siluetes d'edificis emblemàtics de la ciutat i un arbre fet de filferro d'acer inoxidable que representa el logotip de l'institut. 

Mira el catàleg

 

Darrera actualització: 07.09.2022 | 07:59