Ricard Mira torna a participar a la mostra d’obres d’art fetes amb soldadura més rellevant del món

Dimarts, 6 de juliol de 2021 a les 00:00
  • Al mes d'agost el martorellesenc té previst exposar a Maella (Saragossa), poble natal del seu referent, l'escultor Pau Gargallo. 

L'escultor local Ricard Mira participarà, per segon any consecutiu, a l'exposició virtual de l'IIW (International Institute of Welding) entre el 7 i el 21 de juliol. 

Durant l'assemblea anual de l'entitat, que és l'associació més important del món en soldadura, els aproximadament 800 professionals de la soldadura, enginyers i científics que hi assistiran de forma telemàtica tindran accés a les fotografies presentades per artistes de tot el món, sempre al voltant de la soldadura.

Mira hi participa amb un collage de la seva escultura "Reequilibri 2017", un bust en ferro de la martorellesenca Mercè Tuxuera. L'IIW agrupa experts científics i industrials de 55 països que desenvolupen normatives internacionals de soldadura. 

Catàleg 2020

Exposició a Maella, el poble natal del referent Pau Gargallo

Darrerament, Ricard Mira també ha participat en una exposició presencial amb l'entitat d'escultors ICRE, de Barcelona, d'on és soci, del 4 al 27 de juny a la Sala Calisay d'Arenys de Mar. A l'agost, també amb ICRE, prendrà part en una exposició a Maella (Saragossa), amb les obres "Mar a la carena" i "Alba". Maella és el poble natal de l'escultor Pau Gargallo, un referent per a Mira, i l'exposició tindrà lloc al Castell de Maella.

Actualment, Ricard Mira està començant a fer la maqueta d'un grup escultòric en forma de font que li van encarregar de manera privada fa més de 10 anys. Més endavant, quan estigui aprovada la maqueta, realitzarà el monument a mida real. Per una altra banda, li han encarregat tres monuments més, un de privat i dos de públics, a realitzar properament.

Aquest any ha continuat fent la reixa que havia començat l'any passat a Jérica (Castelló), on va passar part de la pandèmia. Allà també hi va fer diverses escultures i joies. Quan era allà, el periodista Quim Miró el va entrevistar dues vegades des dels Estats Units per al mitjà Exterior.cat. En tornar a Martorelles, ha continuat fent escultures i joies amb coberts d'alpaca.

 

 

 

Darrera actualització: 06.07.2021 | 09:41