"Xup xup" de Marina Martori guanya el XXIIè Premi de narrativa Montserrat Roig de Martorelles

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00
  • El segon premi ha estat per "La herencia de una pasión" de Rocío Díaz sota el pseudònim Tusitala. 

El passat 13 de setembre, en el marc de la Festa Major de Martorelles, es va fer entrega del XXIIè Premi de narrativa Montserrat Roig que impulsen l'Ajuntament i la biblioteca de Martorelles que porta el nom de l'escriptora feminista. 

L'obra "Xup xup" de l'autora barcelonina Marina Martori, sota el pseudònim de "Lola Marquès", ha estat la guanyadora d'aquesta edició. El segon premi és per “La herencia de una pasión” de "Tusitala", Rocío Díaz. 

La regidora d'Igualtat, Mireia Astivill va ser l'encarregada de lliurar el guardó, obra de l'escultor Ricard Mira, i el premi de 700 € a Martori a l'escenari del pati de la Masia. L'autora del segon premi, dotat en 300€, va excusar la seva absència ja que resideix a Madrid.

I és que en aquesta edició, la primera amb presentació telemàtica per la Covid-19, s'han presentat un total de 350 obres en llengua catalana i castellana d'arreu de l'Estat i de l'Amèrica Llatina: "Tot un èxit de convocatòria, esperem repetir-ho l'any vinent" apuntava Astivill.

La mateixa regidora formava part del jurat que, després d'una primera lectura, va seleccionar 40 obres. A Astivill la van acompanyar: 

  • Marcel Comas, Director de la Biblioteca Montserrat Roig
  • Glòria Nicolau, veïna de Martorelles i relacionada amb l’àmbit literari
  • Cristina Sánchez , veïna de Martorelles, doctora en Sociologia i “feminista”.
  • Mar Segura, tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament de Martorelles
  • Sara Pinyol, bibliotecària ha estat la secretària del concurs. 

Darrera actualització: 17.09.2020 | 22:43