El Consell Comarcal aposta per la continuïtat del Programa Talents

Dilluns, 22 de febrer de 2021 a les 00:00
  • Destinat a afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de 60  persones en risc d’exclusió social de 16 municipis de la comarca, Martorelles entre ells. 

El Consell Comarcal del Vallès Oriental aposta per la continuïtat del Programa Talents en Potència desenvolupat mitjançant el Contracte Programa de Serveis Socials del Departament de Treball i Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, del qual Martotrelles hi participa i cofinança.

Les àrees de Indústria i treball i Benestar i família de l'Ajuntament de Martorelles coordinen el programa orientant i acompanyant a les persones que hi participen eamb un pla de treball de millora individual amb l’objectiu de trobar feina al territori.

És un programa destinat a afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de les persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania i de les persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33% i/o amb trastorn de salut mental, que alhora atén les necessitats reals de les empreses.

L’objectiu de Talents en potència és treballar de manera molt personalitzada amb persones que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària, oferint a l’empresa la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques professionals no remunerades i/o contracte laboral.

Hi participaran 60 persones dels municipis d’Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Maria de Palautordera.

Per a aquest 2021 no s’havia rebut la sol·licitud de places mínimes necessàries per a poder desenvolupar el programa, fet que comprometia la continuïtat d'aquest servei tan essencial i posava en qüestió la seva continuïtat. El  Consell Comarcal  ha mostrat el seu compromís amb el programa, amb els ajuntaments i amb les persones treballadores i usuàries, fent una aportació extraordinària per a cobrir el cost de les places que mancaven, quantificada en 18.000 euros amb la que garanteix la continuïtat del projecte.

Talents en potència es va iniciar l’abril de 2018 i des d’aleshores s’han inserit 35 persones i 7 han estat derivades a formació

Darrera actualització: 22.02.2021 | 09:22