L’Ajuntament edita un tríptic i un web sobre la gestió dels residus al municipi

Dimarts, 9 de febrer de 2021 a les 00:00
  • En paral·lel, es comença a repartir els embuts per a dipositar l’oli usat per tal de portar-lo als nous contenidors instal·lats al poble. 

L’àrea de Medi ambient de l’Ajuntament de Martorelles ha editat un tríptic informatiu per explicar la gestió dels residus al municipi i que es reparteix amb l'edició del Lledoner del mes de febrer. 

D’una banda, s’explica el canvi de model de l’Ordenança número 6 reguladora de la Taxa per a la prestació del servei de gestió de residus municipals de 2021.

La modificació de l’ordenança aprovada  incorpora la progressivitat, Per al càlcul de la taxa caldrà tenir en compte el nombre de persones empadronades a l’habitatge.

També com a novetat, l’ordenança incorpora reduccions en funció del nivell de renda de les famílies. La renda familiar anual de tots els membres de la família és una variable que s’ha considerat per a poder aplicar-se bonificacions de fins el 90%.

El nou canvi de model de la gestió d’aquesta taxa també comporta l’augment de les  bonificacions  i la possibilitat que aquestes siguin acumulables fins arribar al 40%.

En aquest tríptic també s’informa dels diferents recollides de residus que tenim a Martorelles. Des del porta a porta o la ubicació dels contenidors de selectiva a la informació de la Deixalleria o la relacionada amb els nous contenidors de recollida d’oli usat. 

A més a més,  la publicació compta amb unes preguntes freqüents (FAQS) que vol respondre els dubtes i incerteses que veïns i veïnes poden tenir respecte la gestió dels seus residus en el dia a dia. 

 

Recollida de l’oli usat

A partir del dilluns 8 de febrer es començarà a repartir a tots els habitatges un embut per tal de poder separar l’oli de cuina usat. Els agents cívics aniran per tots els habitatges del poble a repartir-los i en cas de no trobar a ningú ja hi deixaran una nota per passar per l’Ajuntament a recollir-lo.

També aquesta mateixa setmana es col·locaran els 3 primers contenidors a la via pública per a la recollida selectiva de l’oli.

Ves al web de residus

Darrera actualització: 09.02.2021 | 15:42