Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquesta edició es realitzarà del 20 al 28 de novembre de 2021

L'Ajuntament de Martorelles participa de la setmana amb dues activitats. 

  • 20 de novembre: IIª activitat de voluntariat ambiental: Neteja de la riera de Can Sunyer. 
  • 25 de novembre: Taller   “El menjar no es llença” a càrrec de la Fundació Espigoladors sobre malbaratament alimentari als cursos de 5è i 6è de l’Escola Les Pruneres.

Portal de recursos virtuals

Del 20 al 28 de novembre del 2021 celebrem la Setmana Europea de Prevenció de residus. 

Teniu disponible el  portal interactiu  amb els recursos virtuals per a la prevenció de residus per fer servir durant la Setmana i també tot l'any. El podeu enllaçar o també incrustar directament dins les vostres webs - si no sabeu com fer-ho ens ho podeu consultar a xarxasost@diba.cat -. 

El portal i el conjunt dels recursos és un esforç compartit entre l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona, amb la coordinació de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. L'objectiu ha estat unir i evitar duplicitats per tal d'oferir-vos als ens locals i, per extensió, al conjunt de la ciutadania, un recull de recursos específicament virtuals.

En total, el portal recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols.  

El portal està plantejat no només com un catàleg de recursos sinó com una narració que permet entendre la problemàtica dels residus i la importància de la prevenció dels residus a mida que anem descobrint el conjunt de recursos (sigui per temes o per tipus d'activitats) i que es pot fer arribar i difondre directament a la ciutadania.

Aquí les activitats que us destaquem:

FTM (Fes-ho tu mateix) una websèrie de 14 capítols per aprendre a reduir els residus

FTM ("Fes-ho tu mateix") és una acció conjunta de  l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i el programa Millor que Nou de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, coordinats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Darrera actualització: 19.11.2021 | 12:09
Darrera actualització: 19.11.2021 | 12:09